ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

π.Τύχωνας Σεβκούνωφ: Ο εξ απορρήτων του Β.Πούτιν ξαφνικά στην Ελλάδα (βίντεο)

Ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της σύγχρονης Ρωσίας ο αρχιμανδρίτης Τύχωνας Σεβκούνωφ, πνευματικός του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν και σύμβουλός του επί εκκλησιαστικών θεμάτων, έρχεται στην Ελλάδα με αφορμή, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Σχεδόν άγιοι» (Εκδόσεις Εν πλω) στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου το Σάββατο 26 Μαίου.
Μια παρουσία η οποία οριστικοποιήθηκε μόλις την τελευταία στιγμή, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και γιατί δεν ήταν καθόλου βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί.
Η παρουσίαση του βιβλίου (ώρα 4.00 μμ, στην Αίθουσα Νικηφόρου Βρεττάκου, περίπτερο 13) είναι, όπως ακριβώς γράφουμε, περισσότερο η αφορμή για να κάνει και πάλι
έντονη την παρουσία της η Ρωσία σε μια σημαντική στιγμή για το ορθόδοξο τόξο, με τις σχέσεις Ελλάδος και Αθωνικής Πολιτείας να διέρχονται σοβαρή κρίση εξ αιτίας της επιμονής της κυβέρνησης Παπαδήμου να παραβιάσει τον καταστατικό χάρτη ένωσης του Αγίου Όρους με την Ελλάδα και να φορολογήσει την περιουσία με την οποία επιβιώνει αυτοτελώς το Άγιο Όρος.
Το βιβλίο του πνευματικού του Β.Πούτιν, «Σχεδόν άγιοι» έχει ήδη ξεπεράσει το 1.000.000 αντίτυπα στη Ρωσία μέσα σε λίγους μήνες.
Ο π. Τύχων είναι ηγούμενος της Μονής Σρέτενσκι της Μόσχας, που διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Ρωσία. Ακόμη, εντός της Μονής στεγάζεται το μεγαλύτερο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων στην Ρωσία, κτίρια θεολογικών Σεμιναρίων, καθώς και η χορωδία της Μονής, η οποία είναι παγκόσμιας φήμης.
Ο π. Τύχων είναι πρύτανης της Aνώτατης Oρθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Σρέτενσκι και δημιουργός της ταινίας-ντοκυμαντέρ «Ιερά Μονή των Σπηλαίων τού Πσκωφ», που βραβεύτηκε με το Grand Prix (2007) του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χριστιανικών Ορθοδόξων Ταινιών και Τηλεοπτικών Εκπομπών «Ραντονέζ», καθώς επίσης και της ταινίας-ντοκυμαντέρ «Η κατάρρευση της Αυτοκρατορίας – Το βυζαντινό μάθημα», που βραβεύτηκε με το βραβείο Golden Eagle (2008) της Εθνικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών τής Ρωσίας.
Το 2010, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, διορίστηκε Γραμματέας της Πατριαρχικής Επιτροπής Πολιτισμού, ενώ το ίδιο έτος διορίστηκε μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Τέχνης, παρά τω Προέδρω τής Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η άφιξη του π.Τύχωνα, συνδυάστηκε με την επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, όπου έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους. Σε συνέντευξή του δε, στο RIA Novosti, τόνισε ότι «Αγαπάμε τους Ρώσους, περισσότερο, πως να το κάνουμε.
Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, το σεβόμαστε και πάντα συζητάμε μαζί του θέματα πνευματικά, αλλά είμαστε αυτοκέφαλη Εκκλησία».

Kατά την παραμονή του στην Ελλάδα ο π.Τύχων, πιθανότατα θα επισκεφθεί και το Άγιον Όρος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
elladatora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ