ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Μόσχα: Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για Συρία

Χθες στη Μόσχα, κατόπιν πρόσκλησης του Βλαντιμίρ Πούτιν, ήρθε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία υπήρξε και παραμένει σημαντικός στρατηγικός εταίρος μας , ένας αξιόπιστος εταίρος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια κατάφερε να φέρει την ποιότητα των σχέσεων σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Ο κύκλος των εργασιών αυξήθηκε σημαντικά κατά το περασμένο έτος και βρίσκεται πολύ κοντά στον στρατηγικό στόχο να φθάσει στο επίπεδο των 100 δις δολαρίων».

«Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας ολοένα και περισσότερο αναπτύσσονται σε διάφορους τομείς, την άμυνα τον πολιτισμό, το εμπόριο», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Στη ρωσική αγορά, υπάρχουν πολλές τουρκικές εταιρείες, «ιδιαίτερα λειτουργούν αποτελεσματικά στον τομέα της ενέργειας και σε διαφορετικές κατευθύνσεις», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, «και δεν είναι μόνο το εμπόριο των υδρογονανθράκων ( η Τουρκία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής των ρωσικών πρώτων υλών) αλλά και στην υψηλή τεχνολογία, την πυρηνική ενέργεια- υλοποιείται ένα μεγάλο έργο για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στο «Ακούγιου», με επενδυτικό ύψος 20 δις δολαρίων.

Ερντογάν: Η πυρηνική ενέργεια η πιο σημαντική επένδυση

« Το κοινό έργο μας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας θα είναι η πιο σημαντική επένδυση των τελευταίων χρόνων στην περιοχή μας», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός και συνέχισε: «και αυτό γίνεται παρά την αρνητική στάση του κόσμου για το θέμα αυτό» και διαβεβαίωσε ότι « το αποτέλεσμα θα μειώσει στο μηδέν τους επικριτές της πρωτοβουλίας».

Συνεργασία στο διάστημα

Μεταξύ των δύο ανδρών έγινε συζήτηση για συνεργασία στο διάστημα, για την εκτόξευση δορυφόρων σε τροχιά και τέλος η Τουρκία σχεδιάζει να ξεκινήσει το δικό της δορυφόρο.
Άλλα θέματα που συζήτησαν ήταν ο τουρισμός και το εμπόριο.

Για τη Συρία

Στη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης ο Πούτιν και ο Ερντογάν συζήτησαν για το θέμα της Συρίας. Η Τουρκία έχει επικρίνει με δριμύτητα το καθεστώς του Άσαντ, την ίδια στιγμή που η Ρωσία ενδιαφέρεται για σταθερότητα στην περιοχή.
Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι η Μόσχα χαιρετίζει την υποστήριξη της Τουρκίας με τις αποφάσεις της Γενεύης.

«Αυτή είναι μια καλή βάση για την εναρμόνιση των θέσεων στο μέλλον», είπε.
«Είμαστε σταθερά κατά κάθε παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ωστόσο δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι «οι ενέργειες του αυταρχικού καθεστώτος της Συρίας, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 χιλιάδες άτομα, να έρθουν στην Τουρκία 40 χιλιάδες πρόσφυγες, στην Ιορδανία 150 χιλιάδες και στο Λίβανο 20 χιλιάδες», πρόσθεσε.

«Αυτό που υποστηρίζουμε είναι ότι το μέλλον της Συρίας πρέπει να το καθορίζει η βούληση του λαού και όχι άλλοι», είπε ο Ερντογάν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ