ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δημοκρατίας


Μία περίεργη υπόθεση και η αυτολογοκρισία των Λακωνικών ΜΜΕ
Συνελήφθη πράγματι αντιδήμαρχος Λακωνικού Δήμου, παρέμεινε κρατούμενος και παραπέμφθηκε από το δασαρχείο Μολάων με αυτόφωρη διαδικασία στο τριμελές Σπάρτης , όπου και αθωώθηκε με μάρτυρες υπεράσπισης αντι-περιφερειάρχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και βουλευτή της ΝΔ Λακωνίας.
1) Χάρτης της περιοχής όπου αποτυπώνεται η δραστηριότητα των εμβληματικών για την Λακωνία Σπιζαετών στην περιοχή Μπελεχέρι, Προφήτης Ηλίας (όπου και η μη σύννομη επέμβαση στην δασική έκταση) και ευρύτερα στον Ζάρακα. Το είδος αναπαράγεται στην Μάνη και τη Νοτιοανατολική Λακωνία. Τα αιολικά αποτελούν απειλή εξολόθρευσης ή εκτόπισης του είδους από αυτές τις περιοχές 

2) Γεωπληροφοριακός χάρτης ΡΑΕ, αποτύπωση της αίτησης για αιολικά http://www.rae.gr/geo/ (όπου και η περιοχή της μη σύννομης επέμβασης)
3) Γεωπληροφοριακός χάρτης ΡΑΕ
Στη διάθεση μας επιστολή διαμαρτυρόμενου πολίτη προς τους «συγκυβερνήτες» κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη, καταγγέλλοντας επέμβαση σε δασική έκταση της Ζώνης Ειδικής Προστασίας «Όρη Ανατολικής Λακωνίας» GR 2540007 όπου φωλιάζει αυστηρά προστατευόμενο είδος ορνιθοπανίδας (κόκκινο βιβλίο και υπό απειλή στην Ευρώπη).
6) Απόσπασμα από τον χάρτη Natura της περιοχής «Όρη Ανατολικής Λακωνίας»-Όρια 
Δημότες Δήμου Μονεμβασίας και Ευρώτα και περιβαλλοντικές οργανώσεις υπέβαλαν αίτηση θεραπείας για την ανάκληση άδειας για αιολικά στο Χιονοβούνι Ζάρακα και προειδοποιούν για μηνύσεις και καταγγελία στην Κομισιόν λόγω παράβασης κοινοτικής Οδηγίας.
Θα παρέμβει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία;
Πως αδειοδοτήθηκαν αιολικά στην ορεινή θέση Μπελεχέρι Δήμου Ευρώτα αφού περιμετρικά και σε χιλιομετρική απόσταση ασφαλείας από τις φωλιές των μεγαλόσωμων προστατευόμενων αρπακτικών πουλιών απαγορεύεται η εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών βάσει κανονιστικών διατάξεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος;
Τα αιολικά στο Μπελεχέρι και Χιονοβούνι αδειοδότησε ο γνωστός Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός ΠΕΚΑ.
4) Σπιζαετός στο Μπελεχέρι
5) Τραυματισμένος από όπλο Φιδαετός στη περιοχή Προφήτης Ηλίας