ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ημέρα μνήμης για την Εθνική Τραγωδία στην Κύπρο


Με μνημόσυνα, πορείες και άλλες εκδηλώσεις, τιμάται σήμερα η μνήμη των δεκατριών θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, πριν από ένα χρόνο. Στις εννέα το πρωί, τελέστηκε στο σημείο της έκρηξης, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, τρισάγιο στη μνήμη των δεκατριών νεκρών, παρουσία του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη.

Ομάδα των «Εθελοντών Μνήμης της 11ης Ιουλίου», η οποία διανυκτέρευσε στο Ζύγι, έφτασε στο Μαρί στις πέντε και πενήντα τα ξημερώματα, ώρα κατά την οποία σημειώθηκε η τραγωδία. Επίσης, ομάδα ανδρών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) πορεύτηκε από την Κοφίνου στο Μαρί, όπου βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι συγγενείς των θυμάτων. Ακολούθησε μονόλεπτη σιγή, κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο πεσόντων. Στις επτά το βράδυ θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στην Λευκωσία και στις οκτώ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Κόμματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους, αναφέρονται στην τραγική επέτειο.
Χαρακτηρίζουν την έκρηξη στη ναυτική βάση « εθνική τραγωδία», που δεν πρέπει να ξεχαστεί από κανέναν. Δεσμεύονται ότι θα τιμήσουν τη μνήμη των δεκατριών θυμάτων επωμιζόμενα τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, σε μια προσπάθεια απόδοσης δικαιοσύνης για δικαίωση της θυσίας τους.Αναφέρουν επίσης ότι καταδικάζουν τις απαράδεκτες συμπεριφορές αμέλειας, ευθυνοφοβίας, παραλείψεων και ανικανότητας, που οδήγησαν στην τραγωδία.

www.onalert.gr_mek_pearl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ