ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Ικαρίας από τους Οθωμανούς !!!





Την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους γιορτάζει η Ικαρία στις 17 Ιουλίου και ο Δήμος Ικαρίας έχει οργανώσει εφέτος εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας από την απελευθέρωση του νησιού το 1912.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν ενάμιση μήνα και θα πραγματοποιηθούν σε όλο το νησί, περιλαμβάνουν ομιλίες και συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής και παλιών φωτογραφιών της Ικαρίας, χορούς και θεατρικές παραστάσεις, προβολή ντοκιμαντέρ αλλά και σκακιστικούς διαγωνισμούς, αθλητικές εκδηλώσεις και εργαστήρια κινηματογράφου, ξεναγήσεις στο Ιστορικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου, αφηγήσεις παραδοσιακών παραμυθιών, μαθήματα παραδοσιακών χορών κτλ.

Η Ικαρία ενσωματώθηκε στις κτήσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1521. Οι Τούρκοι για αρκετούς αιώνες επέβαλαν στο νησί χαλαρό καθεστώς διοίκησης. Το 1827 η Ικαρία αποσπάστηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά βρισκόταν υπό τουρκική διοίκηση ως τις 17 Ιουλίου του 1912. Τότε, στη διάρκεια της Ικαριακής Επανάστασης, οι νησιώτες έδιωξαν την τουρκική φρουρά που παρέμενε στο νησί. Η Ικαρία αποτέλεσε ανεξάρτητη πολιτεία για πέντε δύσκολους μήνες. Η ένωση του νησιού με την Ελλάδα, που καθυστέρησε λόγω των Βαλκανικών πολέμων, έγινε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Οι εφετινές εκδηλώσεις έχουν διοργανωθεί σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους Ικαριωτών και φορείς των απόδημων Ικαριωτών, με στόχο να προβληθεί, εκτός από την ιστορία του νησιού, και η σύγχρονη πολιτιστική δράση και κουλτούρα των Ικαριωτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 17Ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
θέμα: Εορτασμός 100ης επετείου απελευθέρωσης της ΙΚΑΡΙΑΣ από τον οθωμανικό ζυγό !!!

Την 17η Ιουλίου 2012 ο λαός της Ικαρίας γιορτάζει με ξεχωριστή λαμπρότητα και περηφάνια την 100η επέτειο της απελευθέρωσής της από τον οθωμανικό ζυγό.

Κατά τον φετινό εορτασμό της 17ης Ιουλίου ορίζουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις στον Άγιο Κήρυκο έδρα του Δήμου Ικαρίας .

Α) Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο τον Δήμο από της όγδοης πρωινής ώρας της 15ης και μέχρι τη δύση του ήλιου της 17ης Ιουλίου 2012.

Β) Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 15ης-16ης και 17ης Ιουλίου 2012.

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
07:30: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών
08:00: Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου από στρατιωτικό άγημα
11:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κηρύκου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιου
12:00: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων Αγίου Κηρύκου.

Κατάθεση Στεφάνων
(Εκπρόσωπος Κυβέρνησης, Βουλευτής, Περιφερειάρχης, Εκπρόσωπος Ενόπλων Δυνάμεων, Δήμαρχοι -Ικαρίας-Σάμου-Φούρνων, Εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας Στρατός-Αστυνομία-Λιμενικό-Πυροσβεστική, πρώην Υπουργοί, Εκπρόσωποι κομμάτων, Εκπρόσωποι Φορέων και ΝΠΔΔ.)

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών
Εθνικός Ύμνος
Ικαριακός Ύμνος
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας
Παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων
Ξενάγηση των επισήμων στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο
Σύσκεψη φορέων στη αίθουσα συνεδριάσεων του Παλιού Δημαρχείου

19:45: Υποστολή της Σημαίας

Ο Δήμαρχος Ικαρίας
Χριστόδουλος Σταυρινάδης

www.dimosikarias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ