ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Αγωγή κατά της Τουρκίας για τις φωτιές από το δήμαρχο Πεντέλης

Κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών μήνυση του δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου κατά της Τουρκίας με την οποία διεκδικεί 50 εκατομμύρια ευρώ για την πλήρη αποκατάσταση 25.000 στρεμμάτων δάσους που κάηκαν το 1995.

Η μήνυση του δημάρχου βασίζεται σε πολύμηνη έρευνα που ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος το 2011 είχε παραδεχθεί ότι τη δεκαετία του 1990 Τούρκοι πράκτορες είχαν αναλάβει να κάνουν εμπρησμούς σε ελληνικά δάση σε Μακεδονία, Ρόδο, Ικαρία και Αττική.

Στην πολυσέλιδη μήνυση αναφέρονται λεπτομερώς δημοσιεύματα τούρκικων εφημερίδων, αλλά και ελληνικών με τις δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ. Παράλληλα, υπάρχει μελέτη για τις επιπτώσεις που είχαν οι πυρκαγιές αυτές στο περιβάλλον αλλά και στις ανθρώπινες ζωές τω κατοίκων.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Πεντέλης σε δηλώσεις του επισήμανε πως στον αγώνα αυτό είναι ολομόναχος καθώς το κράτος κωφεύει και κανείς από την πολιτεία δεν έχει έρθει για να συμπαρασταθεί σε αυτόν τον εθνικό αγώνα. Επίσης, εξήγησε πως με τη μήνυση αυτή δεν αξιώνει αποκατάσταση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε ιδιώτες, αλλά διεκδικεί την αποκατάσταση του περιβάλλοντος με φύτευση δέντρων και τη συντήρησή του δάσους στην καμένη περιοχή.

πηγή: www.protothema.gr