ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Οι αννεμογεννήτριες θέλουν να << σκοτώσουν >> την ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ,,, ΛΕΜΕ ΟΧΙ-ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !!!Ενημέρωση για τις καταστροφικές συνέπειες των «αιολικών βιομηχανικών πάρκων» στο μανιάτικο τοπίο, το περιβάλλον, την οικονομία το Σάββατο 11 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ.. Συστράτευση στον αγώνα που έχει ξεκινήσει με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας 32 συλλόγων και φορέων της Μάνης, καθώς και 1.150 Μανιατών. Θα τοποθετηθούν επί του θέματος Μανιάτες βουλευτές.

Διοργάνωση εκ μέρους των 32 Συλλόγων και φορέων που προσέφυγαν στο ΣτΕ: Ένωση απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», Σύλλογος Γερολιμενιωτών «Η Αρμενόπετρα».


Γιατί οι ανεμογεννήτριες θα «σκοτώσουν» τη Μάνη

Συμπατριώτες, φίλες και φίλοι της Μάνης. Η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Μάνη, απειλείται από ένα σύγχρονο εισβολέα. Σχεδιάζεται να εγκατασταθούν στα αδούλωτα βουνά της, ανάμεσα στα ιστορικά χωριά μας, 250 ανεμογεννήτριες ύψους 120 μέτρων. Αυτή η μεγάλης κλίμακας παρέμβαση θα σημάνει:

Αλλοίωση του ενιαίου φυσικού περιβάλλοντος. Βιασμό της αρχιτεκτονικής του μανιάτικου τοπίου. Η Μάνη είναι ένα ζωντανό ανοιχτό μουσείο, με 96 παραδοσιακούς οικισμούς από τους 118 της Πελοποννήσου. Καταστροφή του οικοσυστήματος με τον αφανισμό των αποδημητικών και ενδημικών πτηνών. Η βιοποικιλότητα θα πληγεί ανεπανόρθωτα.

Η Μάνη είναι ένα από τα δύο κύρια περάσματα – σταθμούς της Ελλάδας, μεταναστευτικών πουλιών από και προς την Ευρώπη. Ακύρωση, ουσιαστικά, του χαρακτηρισμού της Μάνης ως ζώνη NATURA και καταστροφή της ορνιθοπανίδας και χλωρίδας. Συρρίκνωση της κυνηγετικής δραστηριότητας και της κτηνοτροφίας. Διαμελισμός του δικτύου προεπαναστατικών μονοπατιών. Πολλαπλασιαμός των κινδύνων για πυρκαγιές. Κίνδυνοι για την δημόσια υγεία, λόγω εκπομπής επικινδύνων ρύπων σε ατμόσφαιρα και έδαφος, από κραδασμούς και υπόκωφους θορύβους και επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα. Μείωση του τουρισμού. Συνολική απαξίωση του τόπου και των περιουσιακών στοιχείων των Μανιατών (σπίτια, επιχειρήσεις, εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ). Αρπαγή της περιουσίας των Μανιατών στους χώρους εγκατάστασης ανεμογεννητριών διά της μεθόδου της κηρύξεως των περιοχών ως «δασικών».

Η υλοποίηση των σχεδίων αυτών θα οδηγήσει στην καταστροφή και τον αφανισμό της Μάνης, στην εκδίωξη των ανθρώπων της και στην μετατροπή της σε μια ερημοποιημένη βιομηχανική περιοχή. Θα ακυρωθεί έτσι η όποια ήπια τουριστική ανάπτυξη. Η Μάνη μας, αν εφαρμοστούν αυτά τα σχέδια, θα φαντάζει σαν μια ακόμα «χαμένη πατρίδα».

Δεν θ' αφήσουμε να συντελεστεί αυτό το έγκλημα. Δεν θα περάσουν τα σχέδιά τους!!!

πηγή: http://www.news.935radio.gr

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,,,  ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΜΟΥ,,, ΠΡΕΠΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ !!! ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,,,

ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ,,,

Κουτσιλέου Κ. Μαργαρίτα