ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Διαμαρτύρεται και η …Μιμή για τους ..αποσπασμένους.


Την δική της απάντηση στο άρθρο της εφημερίδας «Ημερησία» για τους αποσπασμένους υπαλλήλους που απασχολεί η χήρα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου έδωσε σήμερα.
Με τον τίτλο «Το αμετανόητο πολιτικό σύστημα συντηρεί τη βιομηχανία αποσπάσεων υπαλλήλων» το δημοσίευμα αναφέρει: «Η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με... πρώην αρχηγούς κομμάτων χρησιμοποιούν αποσπασμένους του Δημοσίου στην Εθνική Αντιπροσωπεία, οι οποίοι, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να τους υπηρετούν… εφ” όρου ζωής. Υπό μορφή ευγενικής… χορηγίας του ΠΑΣΟΚ προς τη χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη, έχουν παραχωρηθεί τρεις υπάλληλοι της Βουλής. Πρόκειται για έναν οδηγό, τον Γ.Φ., και δύο γραμματείς, τις Ε.Χ. και Ι.Β., οι οποίοι αρχικά νομίμως αποσπάστηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κι από εκεί… πήραν τον δρόμο για την Εκάλη προκειμένου να τεθούν στην υπηρεσία της Δήμητρας Λιάνη». 
"Δεν έχω τρεις υπαλλήλους για να με… υπηρετούν. Έχω τρείς σπουδαίους συνεργάτες που υποσχέθηκαν στον Ανδρέα Παπανδρέου να με προσέχουν.
Όλες οι χήρες ηγετών δικαιούνται προστασίας. Σε όλα τα κράτη, σε όλο τον κόσμο.
Δεν αποτελώ την εξαίρεση. Είναι απολύτως νόμιμο. Περιλαμβάνεται σε υπουργική απόφαση που υπογράφηκε το 2009 από τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, όπως σωστά αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας. Και φυσικά δεν έχω κρατικό αυτοκίνητο.
Τα τρία αυτά πρόσωπα είναι καλοί φίλοι και άνθρωποί μου από την εποχή που ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο ίδιος τους είχε ζητήσει να με προσέχουν.
Τους εκτιμώ απεριόριστα, γιατί πάνω απ” όλα είναι σπουδαίοι άνθρωποι. Δεν τους έχω ζητήσει ποτέ να μου προσφέρουν υπηρεσίες εκτός καθηκόντων τους.
Δεν τους έχω ζητήσει, για παράδειγμα, να κουβαλήσουν τα ψώνια μου από το σούπερ μάρκετ –όπως συμβαίνει σε αρκετούς συναδέλφους τους, όπως όλοι έχουμε δει- γιατί πάνω από όλα, υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ μας. Δεν τους αρμόζει να «φωτογραφίζονται» με αυτό τον τρόπο, δίπλα σε δημόσια πρόσωπα.
Και προσωπικά δεν μου αρέσει να ανακατεύεται και κανείς στην ζωή μου.
Οι δύο γραμματείς κρατάνε το αρχείο του Ανδρέα Παπανδρέου κι απαντούν σε δεκάδες γράμματα πολιτών που φτάνουν στο σπίτι.
Επίσης, απαντούν καθημερινά σε άλλα τόσα τηλεφωνήματα συνανθρώπων μας που ψάχνουν για δουλειά ή χρειάζονται βοήθεια», λέει η Δήμητρα Λιάνη και συνεχίζει. “Τον οδηγό τον χρησιμοποιώ όταν μετακινούμαι, γιατί έτσι νιώθω ασφαλής. Έχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου. Ένα δημόσιο πρόσωπο βρίσκεται πάντα σε κίνδυνο. Ποτέ δεν ξέρεις ποια θα είναι αυτή η «κακή» στιγμή.
Πάντως, η παρουσία και των τριών στο πλευρό μου, είναι διακριτική και ιδιαίτερα σημαντική."
Δήμητρα Λιάνη: Οι 22 Ιστορικές Γυμνές Φωτογραφίες
ixnos