ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Ιστιοφόρο με 15 λαθρομετανάστες βούλιαξε στο Γερολιμένα


Δεκαπέντε λαθρομετανάστες, άντρες, γυναίκες και παιδιά, μετέφερε ένα ιστιοφόρο με σημαία ΗΠΑ, το οποίο χθες το απόγευμα, προσάραξε σε βραχώδη σημείο σε παραλία του Γερολιμένα και κατά το μεγαλύτερο μέρος του έχει βουλιάξει.
Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα χθες, κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου και αυτό με τη σειρά του τη λιμενική υπηρεσία ότι στην παραλία Γυαλιά στο Γερολιμένα του Δήμου Ανατολικής Μάνης έχει προσαράξει ένα ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο έχουν εγκαταλείψει αρκετά άτομα.
Στο σημείο, έσπευσαν αστυνομικοί των Τμημάτων Αρεόπολης και Γυθείου και λιμενικοί του Λιμεναρχείο Γυθείου και εντόπισαν στην περιοχή συνολικά 15 άτομα. Ειδικότερα, βρήκαν 11 άντρες, 2 γυναίκες και 2 ανήλικα αγόρια. Κατά δήλωσή τους, είναι 3 υπήκοοι Ιρακ, 2 Ιράν, 4 Συρίας και 6 Αφγανιστάν.
Κανένας τους δεν έφερε έγγραφα και δήλωσαν πως προορισμός τους ήταν η Ιταλία.
Το ιστιοφόρο μήκους 10μ. προσέκρουσε σε βράχια και άρχισε να βυθίζεται, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να το εγκαταλείψουν και να βγουν στη στεριά κολυμπώντας.
Αμέσως έγιναν κάποιες πρώτες έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους στο εσωτερικό του σκάφους και οι οποίες συνεχίσθηκαν σήμερα με το πρώτο φως, χωρίς ευτυχώς μεχρι στιγμής να βρεθεί κανένα εγκλωβισμένο άτομο.
Οι 15 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, το ιστιοφόρο κυβερνούσαν 2 Τούρκοι, οι οποίοι όταν το σκάφος άρχισε να βουλιάζει το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο σκάφος που τους ακολουθούσε.
Οι συλληφθέντες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

by maniatika