ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Στεφανόπουλος: από τις οριτζιναλ πουτάνες, κατάληξε στις πολιτικές.

Στην Παλιά Βουλή πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης η παρουσίαση του βιβλίου της ...αριστερής δημοσιογράφου Νίτσας Λουλέ "Κωστής Στεφανόπουλος - Ο μοναχικός πρόεδρος", παρουσία τόσο του ίδιου πρώην εξ ανάγκης και συμφωνίας προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και του πρώην ξεφτιλοπρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Ορισμένες από τις λεπτομέρειες του βιβλίου είναι πράγματι απολαυστικές και αξίζουν για …πολύ γέλιο , ενώ να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός πολιτικός που αναφέρεται τόσες φορές στην αυτοβιογραφία του για τις περιπέτειές του με το γυναικείο φύλο.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο είναι το εξής:
"Τότε ήταν που μου αγόρασαν και το πρώτο κοστούμι, με κοντό παντελόνι, φυσικά. Είχε 19 τσέπες μέσα και έξω... Στους χορούς του σχολείου ή στα πάρτι της γειτονιάς οι φίλοι έπαιρναν τις καλύτερες να χορέψουν και εμένα μου έμειναν οι άσχημες. Δεν ερωτεύτηκα ποτέ αυτό που λέτε "κατακούτελα". Δεν είχα τύχη με τις γυναίκες, ούτε ιδιαίτερα ερωτύλος ήμουν.
Ίσως φταίει που για πολλά χρόνια έκανα έρωτα επί πληρωμή, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι νέοι της εποχής. «μην είσαι τόσο σίγουρος για αυτό μεγάλε» Ήταν δύσκολο να "βγάλεις" κοπέλα στην επαρχία. Υπήρχε κίνδυνος να την εκθέσεις.
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να "μην ήταν ερωτύλος", όπως ο ίδιος παραδέχεται, αλλά όπως λέει είχε ορισμένες... επιτυχίες.
"Στο Γυμνάσιο ερωτεύτηκα την κόρη του μπακάλη. «Εσύ ξεπέρασες τον ..Ζηκο» Της ζήτησα να βγούμε. "Θα σου απαντήσω", μου λέει. Και εγώ, ο βλαξ, δεν κατάλαβα ότι ήθελε ευσχήμως να καθυστερήσει την απάντηση. Κι όταν, μετά από δύο μέρες, τη συνάντησα ξανά, της είπα "δεν πειράζει". Τόσο βλαξ. Ύστερα ακολούθησε μια άλλη κοπέλα που παίζαμε μαζί …σκάκι. «Και εμείς νομίσαμε τις ..κουμπάρες» Επειδή με απέκρουσε, σταμάτησα να παίζω μαζί της. Ζει. Είναι σήμερα 83 ετών".
Όπως αφηγείται ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος είχε ακόμα ένα φλερτ: "Στα 16 μου, για ένα μικρό φεγγάρι, ήμουν πιο τυχερός. Βγήκα μερικές φορές με μια Σοφία, Έπαιρνα το χέρι της και το έβαζα στην τσέπη του παλτού μου και περπατούσαμε. Αυτό ήταν όλο...". Η …τσέπη ήταν ..τρύπια;
Σε άλλο σημείο ο πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρεται σ΄ένα δείπνο στην οικία του ζεύγους Γιάννας και Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Με πολύ δημοκράτες συνέτρωγε»
"Η κυρία Αγγελοπούλου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες μας κάλεσε για δείπνο στο σπίτι της στο Ψυχικό. Στην είσοδο του σπιτιού είχε ένα μεγάλο πίνακα. "Τι είναι αυτή η αηδία; Δεν μου αρέσει καθόλου..." "Μα είναι Πικάσο κύριε Πρόεδρε...". «Ο τύπος είναι για κλάματα».
Στον υποδειγματικό τρόπο «πολιτικάντικο» με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά του ως βουλευτής, αρχηγός κόμματος και πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωστής Στεφανόπουλος αναφέρθηκαν «κάνοντας του… μνημόσυνο» και οι άλλοι δύο ομιλητές, Ιωάννης Βαρβιτσιώτη και Μανώλης Γλέζος, μοιραζόμενοι ο καθένας προσωπικές τους εμπειρίες με τον κ. Στεφανόπουλο.
Τώρα το πώς μπορεί ένας αποτυχημένος πολιτικός να γίνει επιτυχημένος πρόεδρος; Ε στην Ελλάδα είμαστε.
ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ