ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τρόικα σε Μουσουρούλη: Δεν εκκενώνετε τα μικρά νησιά για οικονομία;

Αναγνωρίζουν στο tvxs.gr κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ότι η περιβόητη προτροπή τεχνοκράτη της τρόικας είναι αληθινή αλλά σε μορφή αστείου. Η μετάδοση αναφοράς του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη γύρω από το χαρακτηριζόμενο ως αστείο της τρόικας σύμφωνα με το οποίο θα ήταν ίσως χρήσιμο να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά κάτω των 150 κατοίκων για λόγους... οικονομίας προκάλεσε «φουρτούνα», εν μέσω κατηγορηματικών διαψεύσεων από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών, όπως και τη Γραμματεία της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά σε εκδήλωση της οποίας σημειώθηκε η «παρεξήγηση».
Τι προκύπτει από το παρασκήνιο.
Κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου διευκρίνισαν στο tvxs.gr ότι σε πρόσφατη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, και ενώ ο κ. Μουσουρούλης μετέφερε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν η ακτοπλοϊα και τα ελληνικά νησιά, στέλεχος του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας προέτρεψε «αστειευόμενος» να εκκενωθούν τα νησιά με λιγοστούς κατοίκους υπό το πρίσμα ότι δεν συμφέρουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για άμεση αντίδραση του υπουργού «ακόμη και στο αστείο» του στελέχους της τρόικας στη λογική ότι το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών θα πρέπει να αποφεύγει αντίστοιχες «κακόγουστες» παραινέσεις.
Έπειτα, πάντα σύμφωνα με το περιβάλλον του υπουργού Ναυτιλίας, ακολούθησε η σημερινή συνάντηση του κ. Μουσουρούλη με μέλη της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κατά την οποία ο ίδιος μοιράστηκε σε κλειστό κύκλο την εμπειρία του ως παράδειγμα των συνθηκών που ορισμένες φορές συνοδεύουν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Στη συνέχεια, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, ακολούθησε η πρακτική του «χαλασμένου τηλεφώνου», προκαλώντας περιττή αναστάτωση.
Μετά τη μετάδοση της είδησης, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου αποκάλυψε σε εκδήλωση της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά πως η τρόικα εισηγήθηκε να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά κάτω των 150 κατοίκων ώστε να ελαφρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, ο κ. Μουσουρούλης έκανε λόγο για αστειότητες.
«Στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ουδέποτε κανείς έθεσε τέτοιο θέμα. Σε όποιον και αν ετίθετο κάτι τέτοιο, μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Λίγο νωρίτερα, η Γραμματεία της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά διέψευδε στο tvxs.gr ότι διατυπώθηκε αντίστοιχη δήλωση από τον υπουργό στη σημερινή εκδήλωση.
Για το ίδιο θέμα αντέδρασε και το υπουργείο Οικονομικών: «Ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας».
«Η είδηση που μεταδίδουν ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι η τρόικα ζητεί την εκκένωση αραιοκατοικημένων νησιών, για να εξοικονομηθθούν πόροι, είναι (φυσικά) εντελώς αναληθής», έγραψε στο twitter ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν.
tvxsteam tvxs.gr

ΛΥΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ