ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

ΤΗΕΥ LIVE ( ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ-Biντεo)). Συγκλονιστικό!!!


Από GBAL
Το Χόλλυγουντ πάντα μας "προετοιμάζει" για τα επερχόμενα, για τα μελλούμενα.
Και μην απορείτε, αν σε μια ταινία φαντασίας ή οιαδήποτε άλλη, βλέπουμε πράγματα αλλόκοτα, απίστευτα, απίθανα, φανταστικά, αστεία και ίσως γελοία.

Και όμως!!΄Πολλά από αυτά έχουν μια σκοπιμότητα.

Αυτά που παρουσιάστηκαν πριν χρόνια σε κάποια ταινία, διαπιστώνουμε αργότερα, μετά από πολλά χρόνια να γίνονται πραγματικότητα.

Είπαμε. Το Χόλλυγουντ πάντα μας προετοιμάζει με τις ταινίες για το τι έρχεται.
Και ας βαφτίζουν τις ταινίες ως επιστημονικής φαντασίας, ή παραμύθι, ή οτιδήποτε άλλο.
Πριν από 24 χρόνια, στις 4 Νοεμβρίου του 1988, έκανε στις ΗΠΑ, την πρώτη επίσημη προβολή της η θρυλική ταινία “TheyLive” (‘Ζουν Ανάμεσά μας’ ο ελληνικός τίτλος) του JohnCarpenter.

Θυμάμαι να την βλέπω μετά τα μεσάνυχτα, σε μία παλιά ασπρόμαυρη τιβί στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Μου έκλεψε την καρδιά, χωρίς να μπορώ να καταλάβω πλήρως το νόημά της και να αποκρυπτογραφήσω όλα της τα μηνύματα.Μια ταινία - must για όποιον υποπτεύεται ότι το «παιχνίδι είναι στημένο».
Καμία άλλη κινηματογραφική ταινία, κατά τη γνώμη μου, δεν υπήρξε ποτέ τόσο «προφητική», τόσο αλληγορική, τόσο αποκαλυπτική και τόσο «προχωρημένη» για τον καιρό της.

Μια ταινία με πολύ δυνατά μηνύματα για όποιον έχει… «αυτιά να ακούσει» και «μάτια να δει» και όλα αυτά καλυμμένα κάτω από την ιδέα ότι απλώς παρακολουθείς μία ταινία επιστημονικής φαντασίας-τρόμου με στοιχεία δράσης και μαύρης κωμωδίας.
-Έτσι στην εξαιρετική ιστοσελίδα ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ , γίνεται ένα αφιέρωμα στην εν λόγω ταινία του καταπληκτικού John Carpenter, όπου αναλύεται η ταινία , αποκαλύπτονται τα κρυφά μηνύματά της και το πλέον τρομακτικό είναι ότι η ταινία αυτή είναι μια προφητική ταινία για τα πράγματα που έρχονται, αν και πολλά από αυτά που παρουσίασε η ταινία είναι σήμερα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Σοκαριστικό και εκπληκτικό ταυτόχρονα.

Στο τέλος παρουσιάζουμε την ταινία, αποσπασματικά σε 6 βίντεο με Ελληνικούς υπότιτλους, για όσους δεν την είδαν και επιθυμούν να την δουν.

“There ain’t no countries anymore....They own everything. The whole goddamn planet!”

Τη εποχή μάλιστα, που κυκλοφόρησε το ‘They Live’ - που θεωρήθηκε από πολλούς μια ‘b-movie’ (μη δημοφιλής, χαμηλούbudget ταινία) - συνάντησε ανάμικτες αντιδράσεις από κριτικούς και κοινό, που την θεώρησαν μάλλον, σαν άλλη μία ταινία στην ατελείωτη λίστα ταινιών με επιδρομές εξωγήινων στη Γη. Ανάλογα δε με το πολιτικό ιδεολογικό πρίσμα άλλος θεωρεί ότι πρόκειται για μια καταγγελία «της απληστίας και του καταναλωτισμού του σύγχρονου ανθρώπου» και άλλος βλέπει την«αδιάκοπη πάλη των τάξεων στις καπιταλιστικές χώρες»!

Αλλά η ταινία έχει να πει πολλά περισσότερα από όλα αυτά.