ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

4.5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ" ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΟΛΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

Όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των ολίγων και των μονοπωλίων, αφήνοντας ανυπεράσπιστους και στο έλεος τους όλους εμάς που προσπαθούμε παλεύοντας με τα θηρία να στήσουμε και να κρατήσουμε μια επιχείρηση.
Όταν το 1998 ξεκίνησα να στήνω τα καταστήματα ΖΕΡΒΑΣ STORES δέχθηκα έναν ανελέητο πόλεμο πανταχόθεν.
Με πείσμα και με πολύ δουλειά καταφέραμε με την οικογένεια μου να αντισταθούμε σθεναρά απέναντι σε αυτούς τους
«αόρατους εχθρούς».
Ένα από τα προϊόντα των καταστημάτων ήταν ο έντυπος τύπος, εφημερίδες και τα περιοδικά.
Την διάθεση και εκμετάλλευση του έντυπου τύπου την έχουν ταπρακτορεία διανομής Τύπου ΑΡΓΟΣ και ΕΥΡΩΠΗ.
Στο ξεκίνημα του εγχειρήματος μου, προμηθευόμουν έντυπο τύπο από τον αντιπρόσωπο του ΑΡΓΟΣ και ΕΥΡΩΠΗ χωρίς καμία αίτηση και χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν όμως άρχισαν να επεκτείνονται τα καταστήματα μου, άρχισαν και τα προβλήματα.
Ζήτησα το 2007 έντυπο τύπο για κατάστημα στο κέντρο της Πάτρας το οποίο θα λειτουργούσε σε 24ωρη βάση και μου το αρνήθηκαν. Έλεγε η ΕΥΡΩΠΗ αν σου δώσει το ΑΡΓΟΣ θα σου δώσουμε κι εμείς.«Μεγαλώνοντας» η επιχείρηση άλλαξαν και τακτική, εφάρμοσαν την επιτροπή του άρθρου 3, βάζοντας με απέναντι.
Ήθελαν να έχουν υπό τον έλεγχό τους τα σημεία, προμηθεύοντας οι ίδιοι με διάφορα προϊόντα μαγαζιά με ψιλικά είδη και περίπτερα από εταιρεία που είχαν. Ο υπαινιγμός ήταν σαφέστατος, παίρνεις όλα τα προϊόντα από εμάς, έχεις και εφημερίδες.
Απευθύνομαι στην επιτροπή του άρθρου 3 και αιτούμε άδεια. Αιτούμαι δύο φορές άδεια πώλησης έντυπου τύπου από την επιτροπή και απορρίπτεται και τις δύο φορές. Τους προτείνω να πηγαίνω ο ίδιος στην Αθήνα να παραλαμβάνω και να κάνω τις επιστροφές, ούτε αυτό το δέχθηκαν υποστηρίζοντας ότι χρειάζομαι άδεια πώλησης τύπου (όλα αυτά τηλεφωνικά βέβαια).
Τότε καταφεύγω και στην τελευταία λύση που μου έχει απομείνει στην καθ’ ύλην αρμόδια Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την υπ’αρ.8667/15-12-2008 καταγγελία μου κατά της επιτροπής του άρθρου 3 και των πρακτορείων διανομής Τύπου «ΑΡΓΟΣ» και «ΕΥΡΩΠΗ».
Και ως εκ θαύματος παραλαμβάνω στις 12/2/2013, δηλαδή μετά από 4,5 χρόνια περίπου, με δικαστικό επιμελητή την απορριπτική απάντηση από την «Ανεξάρτητη Αρχή» και αφού πρώτα με έχουν οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των καταστημάτων που διατηρούσα.
Το πόρισμα της «Ανεξάρτητης Αρχής» είναι ότι θέτει την υπόθεση στο αρχείο γιατί η καταγγελία δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της αρχής κατά το μέρος δε που άπτονται της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 1 και 2 είναι προφανώς αβάσιμη.
Αναφέρονται σε νόμους πεπαλαιωμένους ενώ υπάρχει πρόσφατη απόφαση (2010) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έρχεται να διευκρινίσει και να υπενθυμίσει την από 2005 απόφαση της ΕΕ που κάνει σαφές ότι είναι ελεύθερη η διάθεση και διακίνηση του έντυπου Τύπου. Απόφαση με την οποία δεν εναρμονίζετε η Ελλάδα προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των ολίγων και εκλεκτών.
Αυτή η απόφαση εκδόθηκε αφού είχα βάλει λουκέτο στα καταστήματα μου και αφού σιγουρεύτηκαν ότι δεν ασχολούμαι πλέον με το αντικείμενο. Έτσι πήρε το πράσινο φως η «Ανεξάρτητη Αρχή» για να εκδώσει απόφαση μετά από 4,5 χρόνια από την καταγγελία.
Τι είδους ανεξάρτητη αρχή είναι αυτή που διαφυλάσσει ως κόρην οφθαλμού τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τι ήταν άραγε αυτό που την εμπόδιζε να αποφανθεί επί 4,5 χρόνια;
Σε τούτη την χώρα μας θέλουν έρμαια των συμφερόντων τους, και όποιος τολμήσει να σταθεί απέναντι τους θα βρουν τον τρόπο μπλέκοντας τον σε γραφειοκρατικά γρανάζια, αφού οι ίδιοι κρατούν και το πεπόνι και το μαχαίρι, για να τον εξοντώσουν.
Έκαναν όμως ένα λάθος, δεν με ζύγισαν σωστά. Αυτοσκοπός της ζωής μου δεν ήταν δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ το χρήμα, αντιθέτως με όλους αυτούς που ζουν και υπάρχουν μόνο γι’ αυτό. Είναι όμως ηΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μια άγνωστη έννοια γι’ αυτούς, και γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο θα καταφύγω σε όλα τα ένδικα μέσα που μου παρέχει ο νόμος.
Με προσφυγή στον Άρειο Πάγο ευελπιστώντας ότι υπάρχουν ακόμα εισαγγελείς που ασκούν ενσυνείδητα το λειτούργημά τους, αλλά και στην αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, όπου εκεί είναι σίγουρο ότι αν μη τι άλλο το θέμα δεν θα κουκουλωθεί και δεν θα αποσιωπηθεί.
Επαγγελματικό κέρδος δεν θα έχω ούτε στο ελάχιστο πλέον από αυτή την υπόθεση και ούτε με αφορά. Θα έχω όμως την προσωπική δικαίωση μετά από αυτόν τον πολύχρονο εμπαιγμό από τις υποτιθέμενες αρμόδιες επιτροπές και ανεξάρτητες αρχές και τον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκα όλα αυτά τα χρόνια από το μονοπώλιο που λυμαίνεται την διανομή του έντυπου τύπου.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΤ. ΖΕΡΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ