ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΑΝ: Θα βρεθεί λύση για τη ρύθμιση των δανείων


Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα για την αναμόρφωση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων καταναλωτών -νοικοκυριών, με σκοπό να κατατεθεί το νέο σχέδιο νόμου στη Βουλή μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αναζητείται τρόπος ρύθμισης που να μην έχει επίπτωση στην κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών και παράλληλα να μην υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση πέραν των κονδυλίων της επανακεφαλαιοποίησης.


«Δεν έχουμε καμία απάντηση από την Τρόικα» ανέφεραν μετά τη συνάντηση πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι «δεν κάνουμε αυτή τη συζήτηση για να αποτύχουμε. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να βρούμε λύση».
Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, οι επαφές με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών συνεχίζονται για να δημιουργηθεί μια επιχειρηματολογία που θα διευκολύνει τις θέσεις της Ελληνικής πλευράς και θα ενισχύσει την διαπραγματευτική της τακτική.

Επί της ουσίας, όπως εξηγούν τα ίδια στελέχη, η ελληνική πλευρά επιχειρεί να δημιουργήσει τη γραμμή άμυνάς της έναντι των ενστάσεων της Τρόικας, με στόχο να υπάρξει ένα ισοζύγιο το οποίο δεν θα επιβαρύνει τις Τράπεζες.

Στη σημερινή συνάντηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης συζήτησε με τα στελέχη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, εκτός από το θέμα των δανείων, και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, το ΕΤΕΑΝ αλλά και το θέμα της χρηματοδότησης των αυτοκινητόδρομων. Ειδικότερα για τα κεφάλαια κίνησης του ΕΤΕΑΝ υπάρχει δέσμευση ότι οι τράπεζες θα τα τρέξουν, ενώ για το «Jeremie» τέθηκε το θέμα πως μπορούν να μεταφερθούν και να αξιοποιηθούν πόροι.