ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

A.Σαμαράς προς ΕΕ: "Ελάτε να μοιραστούμε το φυσικό αέρια και τα πετρέλαια της Ελλάδας"!ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΟΖ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί στρατιωτικά μια τέτοια απόφαση απέναντι στην Τουρκία, πρακτικά .... μοίρασε τους πόρους της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ της Α.Μεσογείου στην ΕΕ τονίζοντας ότι αν συμβεί αυτό, τότ σε συνδυασμό με τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες θα γίνει πράξη η διαφοροποήση των πηγών προμήθειας στην ενέργεια.
Σε έμμεση παραδοχή της στρατιωτικής αδυναμίας της Ελλάδας να προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή διάσκεψη κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλες.
Συγκεκριμένα ο Α.Σαμαράς δήλωσε:
“Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη τα υπάρχοντα αποθέματα να αναζητηθούν, να ανευρεθούν και να αξιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό καθώς μπορούν να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης (εννοεί από την Ρωσία).
Υπάρχουν ενεργειακά αποθέματα στο υπέδαφος της κυπριακής ΑΟΖ αλλά υπάρχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις ότι και η Ελλάδα διαθέτει πιθανότατα σημαντικούς ενεργειακούς πόρους".
Οι Ευρωπαίοι εταίροι αποφάσισαν να αποτυπωθεί πλήρως στο Κείμενο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η ανάγκη να προχωρήσει η έρευνα και η ανάπτυξη των χερσαίων και θαλασσίων εγχώριων ενεργειακών πόρων και φαίνεται ότι το παιχνίδι του Α.Σαμαρά θα έχει αποτελέσματα και γιατί να μην έχει;
Στην Ελλάδα και την Κύπρο υπάρχουν τα μοναδικά ενεργειακά αποθέματα σε όλη την ευρωζώνη και όταν τελείωσουν τα ενεργειακά αποθέματα της Βρετανίας περί το 2025 θα είναι τα μοναδικά στην ΕΕ (αν η Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ)...
Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ομολόγους του την υποψηφιότητα του αγωγού TAP τονίζοντας πως “σε ότι αφορά τη διαφοροποίηση πηγών η σημερινή ελληνική κυβέρνηση μαζί με τις κυβερνήσεις της Ιταλίας, Αλβανίας, και των άλλων χωρών των δυτικών Βαλκανίων πήρε πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού αγωγού που θα φέρνει φυσικό αέριο από το Αζερμπαιτζάν στην Ευρώπη, τον ΤΑP.”
Ξεχνάει κάτι ο Α.Σαμαράς: Ότι ο ΤΑΡ θα περνάει από την διψασμένη ενεργειακά, Τουρκία.
Η οποία το λιγοστό φυσικό αέριο του συκεκριμένου κοιτάσματατος Σαχ Ντενίζ, μετά βία θα ικανοποιήσει.
Η μεγαλύτερη ελληνική ελπίδα είναι να απορριφθεί από το Αζερμπαϊτζάν το σχέδιο.
Πάλι στα χέρια "εχθρών" και "φίλων" η Ελλάδα...
 defencenet.gr