ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Από πότε (και) το Ισραήλ αποτελεί... ''θεμέλιο'' του δυτικού πολιτισμού;

Απαράδεκτες, ανιστόρητες, προκλητικές δηλώσεις με την ανοχή του Δ. Αβραμόπουλου

Δηλώσεις πρωθυπουργού Νετανιάχου στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δημ. Αβραμόπουλο (Iερουσαλήμ, 29 Μαίου '13): ''Το Ισραήλ και η Ελλάδα αποτελούν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού''.
Προσοχή στην διατύπωση του ''Μπίμπι'': ''Το ΙΣΡΑΗΛ (πρώτα) και η Ελλάδα (ακολουθεί)...'' .
Στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού του Ισραήλ και στα ισραηλινά ΜΜΕ, η φράση είναι: ''...Jerusalem and Athens are the foundation of Western civilization...''. 
('Οχι Ισραήλ, Ελλάδα, όπως στην ιστοσελίδα του ελληνικού ΥΠΕΞ). Aν η Ιερουσαλήμ είναι στα... κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη, έχει σημασία;
Ο ''δεδομένος'' υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την διατύπωση του πρωθυπουργού Νετανιάχου και συμπλήρωσε: ''Σε επίπεδο εθνών, οι σχέσεις μας αριθμούν χιλιάδες χρόνια''. Ετυτυχώς γιά όλους μας, ο... 'Ελληνας υπουργός δεν είπε ότι ο 'Ομηρος, ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης και λοιποί, ήταν Εβραίοι, ούτε πως τον Παρθενώνα ή το θέατρο της Επιδαύρου, τα δημιούργησαν Εβραίοι. Καταλάβατε, την ''σπουδαιότητα'' των ''χρήσιμων ναι-ναι-κων'', υπουργών και μη, αποδεκτών -αδιαμαρτύρητα- τέτοιων ανιστόρητων τοποθετήσεων, που έχουν ξεκάθαρο στόχο; Καταλάβατε και που οδηγεί -εκτός των άλλων- η ξαφνική, αλλά στενή ''ελληνοϊσραηλινή φιλία'';
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ''πετά'' από Ισραήλ -μέσω Αθήνας- γιά ΗΠΑ (Oυάσιγκτον), όπου στις 3 Ιουνίου, θα μιλήσει και στο Συνέδριο του American Jewish Committee (AJC). Δυστυχώς, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρρυ, δεν θα τον δεχτεί γιά ''αναμνηστική φωτογραφία'' στο Στέητ Ντηπάρτμεντ. Αλλά, επειδή ο Κέρρυ θα μιλήσει κι αυτός στο Συνέδριο του AJC, 3 Ιουνίου, ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι εκεί, 3 ώρες ενωρίτερα, γιά να μην χάσει την φωτογραφία με τον Αμερικανό ομόλογό του, που τα ΜΜΕ στην Ελλάδα θα χαραχτηρίσουν ως ''θερμή χειραψία, συνάντηση και συνομιλία των δύο υπουργών''.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας ή Υπουργείο ''κομπιναδόρων'';
Αλλοίωσαν την αυθεντική δήλωση Νετανιάχου ''η Ιερουσαλήμ και η Αθήνα είναι τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού'' και την μετάτρεψαν ''το Ισραήλ και η Ελλάδα είναι τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού'', επειδή η -κατεχόμενη- Ιερουσαλήμ ΔΕΝ αναγνωρίζεται διεθνώς ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ, ούτε άλλες χώρες διατηρούν πρεσβείες στην πόλη (όλες τις έχουν στο Τελ Αβίβ).

kalami

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ