ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Εμφυλιοπολεμική κατάσταση και στην Αίγυπτο - "Πρόκειται για πραξικόπημα"



ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ
Σύμβουλος του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, υποστήριξε μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Guardian ότι "O πρόεδρος της Αιγύπτου θεωρεί ότι ήδη η χώρα αντιμετωπίζει στρατιωτικό πραξικόπημα με το τελεσίγραφο των 48 ωρών που απηύθυνε το στράτευμα"!
Και ενπαοθέτουν όλες τους τις ελπίδες για διευθέτηση της κρίης στις ... ΗΠΑ που όπως αναφέρει ο ίδιος στην βρετανική εφημερίδα "Κρατάνε τις ένοπλες δυνάμεις μέσω της χρηματοδότησης που της εξασφαλίζουν κάθε χρόνο".
Την ίδια στιγμή καλούν τους οπαδού τους αύριο σε συγκέντρωση κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.
Ο "αραβικός εφιάλτης" δυόμιση χρόνια μετά την έναρξη της "αραβικής άνοιξης" τώρα ξεκινά. Γιατί η Αίγυπτος είναι τέσσερις φορές πληθυσμιακά όση η Συρία και δέκα φορές γεωστρατηγικά και πολιτικά πιο σημαντική...
Ο αιγυπτιακός στρατός προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι θα επέμβει αν δεν ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις του λαού εντός των προσεχών 48 ωρών.
Σε μήνυμά της που αναγνώστηκε στην αιγυπτιακή τηλεόραση, η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας "επαναλαμβάνει το αίτημά της να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις του λαού" και "δίδει (σε όλες τις πλευρές) διορία 48 ωρών, ως μια τελευταία ευκαιρία να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις ιστορικές συνθήκες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα".
Η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου προειδοποιεί επίσης ότι "αν τα αιτήματα του λαού δεν ικανοποιηθούν κατά την περίοδο αυτή, οι ένοπλες δυνάμεις θα ανακοινώσουν έναν οδικό χάρτη και μέτρα για την επίβλεψη της υλοποίησής του".
Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί την 24ωρη διορία που έδωσε η αντιπολίτευση στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι να παραιτηθεί, την επομένη των μαζικών διαδηλώσεων που έγιναν στην χώρα με αίτημα την αποχώρησή του από την εξουσία.
Ένα ξέσπασμα χαράς ακολούθησε της ανακοίνωσης αυτής του στρατού στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου από τους διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρηση του Μόρσι, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί.
"Ο Μόρσι δεν είναι πλέον ο πρόεδρός μας, ο Σίσι είναι μαζί μας", φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και υπουργό Άμυνας, η φωτογραφία του οποίου παρουσιαζόταν στην τηλεοπτική οθόνη κατά την ανάγνωση της ανακοίνωσης της διοίκησης των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άνθρωποι και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τη Δευτέρα όλες τις πλευρές στην Αίγυπτο να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και παρότρυνε την κυβέρνηση του προέδρου Μόρσι να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση και να κάνει περισσότερα για να τεθούν σε ισχύ οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι η αμερικανική βοήθεια προς την χώρα στηρίζεται σε κριτήρια αυτού του είδους.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Τανζανία, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στην Αφρική, ο πρόεδρος Ομπάμα πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για την βία στην Αίγυπτο και κάλεσε όλες τις πλευρές να εργαστούν για μια ειρηνική λύση.
"Όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση", σημείωσε, προσθέτοντας ότι "δεν μπορεί κανείς να μιλάει για ειρηνική διαδήλωση όταν γίνονται επιθέσεις σε γυναίκες".
Ο αμερικανός πρόεδρος δεν εξέφρασε κάποια σαφή άποψη όσον αφορά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης να αποχωρήσει ο Μόρσι από την εξουσία, αλλά κάλεσε την αιγυπτιακή κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να φέρει την ομόνοια την χώρα.
"Αυτό που είναι σαφές σήμερα, είναι ότι, μολονότι ο κ. Μόρσι εκλέχθηκε δημοκρατικά, θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να δημιουργήσει τις συνθήκες στις οποίες ο καθένας θα έχει το αίσθημα ότι ακούγεται η φωνή του" στην Αίγυπτο, κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Παράλληλα όσον αφορά τις εσωτερικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος Μόρσι, ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι που επιτέθηκαν στα κεντρικά της γραφεία πέρασαν την κόκκινη γραμμή και ότι το κίνημα αυτό εξετάζει την ανάληψη δράσης για την υπεράσπισή του.
Ο εκπρόσωπος του κινήματος Γκεχάντ ελ Χαντάντ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι Αιγύπτιοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια και θα ανέχονται επιθέσεις στους θεσμούς τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ