ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στάση πληρωμών στις ΗΠΑ! Αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό


Για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοιαποτυγχάνουν να συμφωνήσουν για τις περικοπές στον προϋπολογισμό και οδηγούν τονΜπαράκ Ομπάμα να διατάξει τη διακοπή της χρηματοδότησης του κράτους.
Τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) το Κογκρέσο απέτυχε να συμφωνήσει για την ψήφιση του προϋπολογισμού και ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Διαχείρισης και Προϋπολογισμού και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αρχίσουν την εκτέλεση των σχεδίων για τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.
Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο στις συζητήσεις των Ρεπουμπλικάνων που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και των Δημοκρατικών που ηγούνται στη Γερουσία.
Σήμερα, 1η Οκτωβρίου, ξεκινά το νέο οικονομικό έτος.
Το λεγόμενο shut down έχει να κάνει με τη διακοπή χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Δηλαδή το κράτος δε μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις τους.
Πλέον, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Περισσότεροι από 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι, που θα θεωρηθούν μη απαραίτητο προσωπικό βρίσκονται στον αέρα, ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα κλείσουν και οι εργαζόμενοι, το πιθανότερο είναι, να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών μέχρι νεοτέρας.
Λίγα λεπτά πριν από τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης , η Βουλή των Αντιπροσώπων συμφώνησε στη διατύπωση επίσημου αιτήματος για διαπραγματεύσεις με τη Γερουσία.
Πριν ακόμη την σύγκληση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής, οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την πρόταση για διαπραγματεύσεις και δήλωσαν ότι οι Ρεπουμπλικανοί οφείλουν να δώσουν την τελική τους έγκριση στο νομοσχέδιο χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Διάγγελμα Ομπάμα στις Ένοπλες Δυνάμεις
Λίγα λεπτά αφού δόθηκε η εντολή για στάση πληρωμών, ο Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ενημέρωσε ότι οι ένστολοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνουν κανονικά στην υπηρεσία τους κατά τη διάρκεια της μερικής διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνηση, αλλά προειδοποίησε το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.
"Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κογκρέσο", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Το δραματικό παρασκήνιο
Παρά τις προσπάθειες του Μπαράκ Ομπάμα και τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με βουλευτές και γερουσιαστές, η πολυπόθητη συμφωνία στο Κογκρέσο δεν επετεύχθη και οι ΗΠΑ οδηγήθηκαν στη στάση πληρωμών.
Η Γερουσία απέρριψε δυο φορές σε μια μέρα το νομοσχέδιο χρηματοδότησης -περιορισμένης χρονικής διάρκειας- της κυβέρνησης, το οποίο είχε εγκριθεί νωρίτερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σε αυτό υπήρχαν σημαντικές αλλαγές στο νόμο της υγειονομικής περίθαλψης του προέδρου Ομπάμα το αποκαλούμενο Obamacare.
Με ψήφους 54 κατά και 46 υπέρ η Γερουσία όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί απέρριψε τις αλλαγές στο Obamacare και το έστειλε και πάλι πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπόνερ καλώντας τον να μην γυρίσει την πλάτη στο νόμο για την κυβερνητική χρηματοδότηση και να ψηφίσει ώστε να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.
Αλλά η έκκλησή του έπεσε στο κενό.
Επίσης, είχε και χωριστές τηλεφωνικές επαφές με τους ηγέτες του Κογκρέσου, Τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ και τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο ίδιο σώμα Μιτς Μακκόνελ.
Μίλησε επίσης τηλεφωνικά με την επικεφαλής των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόσι.
Το μεγάλο «αγκάθι» είναι τα χρήματα που απαιτούνται για το νομοσχέδιο για την υγεία, το «Obamacare» όπως αποκαλείται ο νόμος για την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία που επί της ουσίας ισοδυναμεί με κοινωνικοποίηση των ιατρικών παροχών.
newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ