ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Μία στις 14 γυναίκες πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας από κάποιον εκτός του συντρόφου της

Σεξουαλική βία από κάποιον άλλον άνδρα, πέραν του συντρόφου τηςυφίσταται μία στις 14 γυναίκες στον κόσμο, σύμφωνα με τα ευρήματα μίας νέαςμεγάλης διεθνούς επιστημονικής έρευνας, που δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό «TheLancet».
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Νάιμαχ “Αμπραχαμςτου Νοτιοαφρικανικού Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών μελέτησαν στοιχεία από δεκάδεςχώρες του κόσμου, αξιολογώντας όλες τις δημοσιευμένες μελέτες πάνω στησεξουαλική βία εδώ και 13 χρόνια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, τα περιστατικά σεξουαλικήςβίας ποικίλουν πολύ από περιοχή σε περιοχή και τα περισσότερα γίνονται στηνΑφρική, ωστόσο και στην Ευρώπη κάθε άλλο παρά σπάνιο είναι το φαινόμενο.
Η περισσότερη σεξουαλική βία συναντάται στην κεντρική υποσαχάρια Αφρική, με «πρωταθλήτρια» τη Δημοκρατία του Κονγκό (21%) καιακολουθούν η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε και η Ν. Αφρική (από 17,4%), ενώ υψηλάείναι τα ποσοστά (16,4%) στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι λιγότερεςεπιθέσεις καταγράφονται στην Ινδία και το Μπαγκλαντές (3,3%), καθώς και στηΒ.Αφρική και την Τουρκία (4,5%).
Στην Ευρώπη, περισσότερα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεωνκαταγράφονται επισήμως στη Δυτική Ευρώπη, με μεγαλύτερα ποσοστά (11,5%) στηνΕλβετία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, τη Δανία, τη Φιλανδία και τηΓερμανία.
Μικρότερα εμφανίζονται τα ποσοστά στην Κεντρική Ευρώπη (10,7% σεΤσεχία, Πολωνία, Σερβία) και ακόμα λιγότερα στην Ανατολική (6,9% σε Λιθουανίακαι Ουκρανία).
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, τα ποσοστά αυτά πιθανώς να υποεκτιμούντο πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, ιδίως σε ορισμένες χώρες, λόγω τουστίγματος που συνήθως συνοδεύει την σεξουαλική βία.
«Βρήκαμε ότι η σεξουαλική βία αποτελεί κοινή εμπειρία τωνγυναικών παγκοσμίως και σε μερικές περιοχές είναι ενδημική, ξεπερνώντας το 15%.
Παρόλα αυτά, οι εμφανιζόμενες διαφορές από περιοχή σε περιοχή πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιφυλακτικότητα λόγω της συχνής ανεπάρκειας διαθέσιμων στοιχείων και της έλλειψης διάθεσης για αποκάλυψη των επιθέσεων» δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης.
Πηγή: www.onmed.gr
myhnews.gr