ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Άνθρακες ο θησαυρός

Θα ήθελες να κολυμπάς σε μία από τις χιλιάδες μαγικές παραλίες των ελληνικών νησιών, με θέα μία…πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου;
Φαντάζεσαι τις συνέπειες από μία -έστω μικρή- διαρροή;

Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορούν μαγικά να συνδυαστούν όλα: αναγνωρίζει ότι ο τουρισμός είναι η «ατμομηχανή» της οικονομίας μας που συνεισφέρει το 16,4% του ΑΕΠ της χώρας, φέρνει περισσότερα από 10 δις € ξένο συνάλλαγμα κάθε χρόνο και απασχολεί 650.000 - 700.000 εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή όμως, ο κ. Μανιάτης εξαγγέλλει ότι η σωτηρία μας βρίσκεται στο πετρέλαιο που (ίσως!) κρύβεται στις θάλασσές μας και σχεδιάζει την παραχώρηση θαλάσσιων οικοπέδων σε πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Exxon, η Shell και η BP.

Όμως, πετρέλαιο και τουρισμός δεν πάνε μαζί.

Ακόμα και μία μικρής έκτασης πετρελαιοκηλίδα στις θάλασσές μας, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον τουρισμό, το θαλάσσιο περιβάλλον και τα παράκτια οικοσυστήματα, τον πραγματικό πλούτο της χώρας μας!
Αντίθετα, οι πολιτικές που μειώνουν την εξάρτησή μας από το πετρέλαιο βοηθούν στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της χώρας μας, ενώ παράλληλα μειώνουν τους λογαριασμούς ενέργειας για τις τουριστικές μας επιχειρήσεις (όπως και για όλους μας) και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Στείλε τώρα email στην Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ζητώντας της να πει ΟΧΙ στις εξορύξεις πετρελαίου και να προστατεύσει τον πραγματικό εθνικό μας θησαυρό, το φυσικό μας περιβάλλον.
Όλα τα υπόλοιπα είναι (υδρογον)άνθρακες…

Δεν δεχόμαστε χρήματα από κυβερνήσεις, εταιρείες, πολιτικά κόμματα, κρατικούς και διακρατικούς οργανισμούς.
Η δράση μας στηρίζεται σε δωρεές πολιτών. Υποστήριξέ μας.

 Ελλάδα