ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Η Απάτη Των Αιολικών Πάρκων Στη Μάνη



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ «ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ» ΣΤΗ ΜΑΝΗ:
10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ 
ΓΙΑ… 0,00 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!!
Δέκα εκατομμύρια ευρώ για μηδέν (0,00) θέσεις εργασίας, περιβαλλοντική καταστροφή και υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της περιουσίας των Μανιατών. Ετσι γι’ αρχή….
Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 25705/ΥΠΕ/6/00080/Γ/Ν.3908/2011/27-5-2014 απόφαση του επιχορηγεί την «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΑΓΙΑΣ Α.Ε.» με το ποσό των 10.478.430 ευρώ για την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου «Προφήτης Ηλίας».
Στο σχετικό έγγραφο δηλώνεται ότι «ο αριθμός των νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης μετά το 2ο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή της, ανέρχονται σε 0,00». Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος της συγκεκριμένης επένδυσης σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο φτάνει τα 34.928.100,00 ευρώ.
Η Οι.Πο.Κίνηση Μέσα Μάνης μαζί με άλλους 30 τοπικούς συλλόγους και πανελλήνιες περιβαλλοντικές οργανώσεις, έχει προσβάλει με προσφυσή στο Συμβούλιο της Επικρατείας – η εκδίκαση έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές – την εγκατάσταση του «πάρκου» αυτού, μαζί και άλλων τριών (48 ανεμογεννήτριες), όλων στο βουνά της Μάνης και σε περίοπτη θέση από τους παραδοσιακούς οικισμούς και τουριστικές περιοχές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ειδικό χωροταξικό για τις Ανανεώσιμος Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ο αριθμός των ανεμογεννητριών στο Δήμο Ανατολικής Μάνης μπορεί να φθάσει στις 219 ανεμογεννήτριες 120 μέτρων η κάθε μια, σε όλο το μήκος της χερσονήσου της Μάνης από την Αρεόπολη έως και τη Βάθεια. Παράλληλα η Ρυμθιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχει εκδόσει άδεια παραγωγής για 96 ανεμογεννήτριες, ενώ ήδη για 48 ανεμογεννήτριες έχει εκδοθεί και η απαραίτητη υπουργική απόφαση (Παπακωνσταντίνου) για την εγκατάσταση τους.
Πρόκειται για την υπουργική απόφαση που αφορά στα 4 «αιολικά πάρκα», για την οποία έχει γίνει η προσφυγή στο ΣτΕ.
Να υπενθυμίσουμε ότι μαζί με τα αιολικά πάρκα διανοίγονται παράνομα και δεκάδες χιλιόμετρα δήθεν «δασικών δρόμων» στα πετρώδη βουνά της Μάνης, διαλύοντας την αισθητική και περιβαλλοντική συνέχεια του μοναδικού και ιστορικού μανιάτικου τοπίου. Και όλα αυτά με σοβαρότατες αμφιβολίες για την πραγματική απόδοση τέτοιων έργων παρόλα τα εκατομμύρια τα οποία χρεώνεται ο ελληνικός λαός.
Η συνολική επένδυση και για τα συγκεκριμένα τέσσερα πρώτα «αιολικά πάρκα» ανέρχεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ. Το μέγεθος της απάτης αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι η «ΑΝΕΜΟΣ ΜΑΝΗΣ Α.Ε.» στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) που κατέθεσε για να εγκριθεί η επένδυσή της (στις σελίδες 176 και 177) αναφέρεται ρητά σε ενίσχυση της τοπικής αγοράς εργασίας αλλά και των εκ των τουριστών όφελος, αφού σίγουρα θα… συρρεύσουν για να περιεργαστούν τις ανεμογεννήτριες και να… παίξουν με τα πτερύγια και τα σκοτωμένα αρπακτικά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΤΤΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΗΛΑΚΟΣ
kotteaskyr@gmail.com zilakos166@gmail.com

(Επισυνάπτουμε: Χάρτη του επιχορηγούμενου «αιολικού πάρκου». Την σκανδαλώδη απόφαση του υφυπουργού «Ανάπτυξης» Παναγιώτη Μηταράκη. Απόσπασμα από την ΜΠΕ που αναφέρεται στα… οφέλη από την επένδυση και την… ενίσχυση της τοπικής αγοράς εργασίας. Ρεαλιστική αναπαράσταση του «αιολικού πάρκου» στη Βάθεια).
ΟΙ.ΠΟ.ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΜΑΝΗΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΜΑΝΗΣ
oi.po.kinisi.manis@gmail.com
https://www.facebook.com/oi.po.kinisi.mesa.manis
Μάνη Αρεόπολη 7 Ιουλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ