ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρκόφωνο το (κεντρασιατικό) «Ρωσικό ΝΑΤΟ»!...Ουζμπέκος (κεντρασιάτης) ο (δήθεν Τούρκος) Νταβούτογλου...άντε και Ουϊγούρο Πρωθυπουργό σε λίγο...η Κίνα τα «βλέπει» αυτά;ή έπαθε «άνοια και ατονία λόγω γήρατος» πια;


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Πάνω που λες «...Μωρέ τι καημός είναι αυτός μερικών να καλύψουν την «μη τουρκική ταυτότητα» του πρωθυπουργού τους Νταβούτογλου»;
.....νά’ τη η απάντηση...έστω, ένα μέρος της...
Αλλά όλα με τη σειρά τους...
Πρώτα η «προσπάθεια» της «παραλλαγής/απόκρυψης» της ταυτότητας:
Ψάχνοντας το διαδίκτυο (ελληνικό και αγγλόφωνο), το wikipedia καθώς και την ιστοσελίδα του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών βρίσκουμε περίπου τα παρακάτω:
«...Ο Αχμέτ Νταβούτογλου γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου 1959 στο Ικόνιο της Τουρκίας, πήγε Λύκειο στην Πόλη, είναι Τούρκος πολιτικός, ακαδημαϊκός και πρώην διπλωμάτης.
Από τις 28 Αυγούστου 2014 ο Νταβούτογλου ανέλαβε το αξίωμα του Πρωθυπουργού της Τουρκίας (26ος), στη θέση του νέου Προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο διαδέχθηκε επίσης και στην ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Βοσπόρου, ενώ απέκτησεmaster στη Δημόσια Διοίκηση και PhD στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις από το πανεπιστήμιο Boğaziçi στην Κωνσταντινούπολη. Αργότερα εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Μαρμαρά και το 1999 απέκτησε τον τίτλο του καθηγητή.
Το 2002 γίνεται κορυφαίος Σύμβουλος του Πρωθυπουργού και το 2009 Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας...»
http://www.mfa.gov.tr/ahmet-davutoglu.en.mfa

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%87%CE%BC%CE%AD%CF%84_%CE%9D%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85
Δηλαδή, εν ολίγοις, στα παραπάνω τον παρουσιάζουν ως «βέρο Τούρκο».
Είναι όμως έτσι;
Καθώς, να τι έλεγαν «κάποια άλλα βιογραφικά του» εκεί κάπου στα 2009 (δια στόματος καθηγητού κου Μ. Ευρυβιάδη):
«...Ο Νταβούτογλου γεννημένος στο Ουζμπεκιστάν δηλαδή γόνος Τούρκων που δεν έλκουν την καταγωγή τους από την Μικρά Ασία, αλλά από την ευρύτερη Οθωμανική Αυτοκρατορία, της οποίας η κατάρρευση και διάλυσή, τους άφησε βαθιά ψυχικά τραύματα.
Στον ψυχισμό τους αναπολούν και νοσταλγούν τα χαμένα μεγαλεία, τον ραγιαδισμό των μη Μουσουλμάνων, την υποταγή των μη Τούρκων, δηλαδή των Αράβων και των Ιρανών και τον σεβασμό και την ισότιμη μεταχείριση, της πάντοτε ισχυρής στρατιωτικά και υλικά Δύσης....»http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/2009.html
Τι «έπαθλο» πήρε το «αφανές Ουζμπεκιστάν»;
Όσο για το Ουζμπεκιστάν «αναδείχθηκε» φέτος στην 8η θέση διεθνώς στις.... 10 πιο διεφθαρμένες χώρες του πλανήτη http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/09/10-9-10.html .
(Όχι, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Τουρκία ήταν μέσα στη 10άδα. ΑΛΛΑ, οι 9 στις 10 χώρες ήταν ισλαμικές!)
Κι αυτή η χώρα εξήγαγε «πρωθυπουργό στην Τουρκία»!
Λαμπρά...σαν να λέμε, ο UCK να αναδείκνυε από τις τάξεις του, κοσοβάρο πρωθυπουργό στην Τουρκία!
Πως θα ακούγονταν;
Μήπως γι’ αυτό άραγε επιχειρούν κάποιοι εδώ και χρόνια να ρίξουν νέφη γύρω από την προέλευση του κου Νταβούτογλου;
Μα τώρα, σοβαρά, υπήρχε λόγος για τόση φασαρία;
Το ίδιο διεφθαρμένη δεν είναι και η Τουρκία;
Να θυμηθούμε τα «μεγαλεία της Τσιλέρ» και τα «πηγαινέλα της με διαφόρους μεγάλους της Τουρκικής Διαφθοράς»;
Την εμπλοκή της Τουρκίας στις δασικές πυρκαγιές της Ελλάδας;
Την εμπλοκή της Τουρκίας στην μαζική εισβολή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα;
Την εμπλοκή της Τουρκίας στην γέννηση και γιγάντωση των εγκληματιών τζιχαντιστών και του «φυτέματός» τους όχι μόνον στα ισλαμικά κράτη αλλά και στο Βορρά;
Εν πάση περιπτώσει, διεφθαρμένη, ξεδιεφθαρμένη, ιδού πως εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι τα πάντα, μα ΤΑ ΠΑΝΤΑ ανά την υφήλιο και σε κάθε στρατόπεδο:
Ο Δούρειος Ίππος του Ισλάμ μιλάει... «Τουρκικά»...

Το Καζακστάν και το Κιργιστάν είναι ταυτόχρονα στη Σύνοδο Τουρκόφωνων Λαώνhttp://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/4-14.html (όπου στήριξαν μαζί με το Αζερμπαϊτζάν τους Τουρκοκύπριους)..........
....αλλά....
....ταυτόχρονα είναι και στο Ρωσικό ΝΑΤΟ (!!!)http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/08/isis_29.html .
Αυτό σημαίνει, δύο στις έξι κεντρασιατικές σύμμαχες χώρες της Ρωσίας είναι τουρκόφωνες!
Τη στιγμή που είναι γνωστός ο κεντρικός υποστηρικτικός ρόλος της Τουρκίας στο διεθνές τρομοκρατικό ισλαμικό κίνημα.
Τσετσενία, Αλ Κάϊντα, Αφγανιστάν, Συρία, ISIL, Αφρική, Βαλκάνια, Ευρώπη, Ουϊγούροι, η Τουρκία είναι παντού σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Και παρ’ όλο αυτόν τον «βαρύ και σκοτεινό ρόλο της εις βάρος τους», Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι ερωτοτροπούν διαρκώς τόσο με την Τουρκία όσο και με τουρκόφωνα (συνεπώς «τουρκικής επιρροής») κράτη.
(Σε τέτοια «παράδοξα» είχαν πάντα έφεση οι Ρώσοι...Εμείς κατά τ’ άλλα, προτιμήσαμε να δώσουμε το «πακέτο Ελληνικό Φυσικό Αέριο» στους τουρκόφωνους Αζέρους...αντί για τους... "παράδοξους Ρώσους").
Όμως τι κι αν ο Νταβούτογλου προέρχεται από εκεί που προέρχεται;
Τι κι αν προσπαθούν να του «παραλλάξουν» το προφίλ του; Ανούσια πταίσματα.
Τι θα πράξουν άραγε «επί της ουσίας»;
Αυτό μετράει...
Ο Νταβούτογλου εκφράζει τον Νεοωθωμανισμό που κυριαρχεί σαν «αυτοκρατορική ιδέα» ΚΑΙ εκεί, στις τουρκόφωνες χώρες της Κεντρικής Ασίας.
Κι αυτό είναι όλο το «κλειδί» που αρνούνται να δούν σοβαρά οι πάντες: και το ΝΑΤΟ και η Ρωσία και η Κίνα...
Αν αυτή η ιδέα/συναίσθημα κυριαρχήσει, τότε οι «δήθεν (κεντρασιάτες) σύμμαχοί της» αντί να πάνε με την Ρωσία (σε μια πιθανή «Κρίσιμη Καμπή») πιο πιθανό είναι να τους δούμε στο πλευρό των μουσουλμάνων Τατάρων της Κριμαίας.
Ακόμη και με τους Τσετσένους είναι ικανοί να πάνε, στη νέα αντιρωσική ISIS που εμφανέστατα σχεδιάζουν και στήνουν κάποιοι στον Καύκασο δηλώνοντάς το και δημόσιαhttp://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/09/blog-post_87.html .
Με την αναποφασιστικότητα της Ρωσίας από τη μια και την «τουρκόφωνη επιρροή» που υποβόσκει μέσα τους από την άλλη, θα υπήρχε μήπως ποτέ περίπτωση να παραμείνουν δίπλα της σε μια κλιμακωμένη ρήξη με τον «ισχυρό αντίπαλο»;

Μετά από την τελευταία «σύγκρουση» με το ΝΑΤΟ και ουσιαστική ήττα της τόσο στη Μαύρη Θάλασσα (από την στιγμή που αφήνει τα παιδιά της να σφάζονται στην Ανατολική Ουκρανία και επίσης Ουκρανία, Γεωργία και ποιός ξέρει ποιά άλλη χώρα μπαίνουν στο ΝΑΤΟ είναι ήττα) όσο και στη Μ. Ανατολή (ουσιαστική εξαφάνισή της από τη Συρία και την ευρύτερη περιοχή) καθώς και την «εν τοις πράγμασι» εγκατάλειψή της από την Κίνα ποιά μικρή χώρα θα τολμούσε πια να σταθεί δίπλα της και δη απέναντι από το ΝΑΤΟ;
Η Τουρκία βεβαίως άλλο που δε θέλει...
Ξεθαρρεύει...
Κι άντε να δούμε που θα βγει αυτό για μας με το ένα «διεθνές αντίβαρο» (το δίδυμο Ρωσία – Κίνα) στην ουσία να «αυτοεξαφανίζεται» από τη διεθνή γεωπολιτική ζυγαριά και το άλλο (που «στηρίζει διαρκώς την Τουρκία» έναντι της Ελλάδας) να παραμένει μόνος κυρίαρχος και με διαθέσεις εδαφικού διαμελισμού της χώρας μας.
Βίοι Παράλληλοι....

Θα το ξανατονίσουμε:
Πρώτον, δεν αρκεί να λες «έχω τόσα όπλα κι αν χρειαστεί θα τα χρησιμοποιήσω».
Πρέπει με κάθε ευκαιρία να τα χρησιμοποιείς.
Μόνον έτσι γίνεται «πιστευτή η δήλωση/πρόθεσή» σου και «σε υπολογίζουν».
Οι Ρωσία – Κίνα είχαν την ευκαιρία τους με την Ουκρανία και τη Συρία και την έχασαν.
Όπως ακριβώς και η Ελλάδα με την Τουρκία τόσες δεκαετίες.
Δεύτερον, όταν οι «Μεγάλοι» αντιπαρατίθενται και φαίνεται πως «παρασκηνιακά» γίνονται τερατώδεις διαπραγματεύσεις κι εν τέλει «τα βρίσκουν με αλληλοδωσίματα σε όλη την υφήλιο», σ’ αυτό το «τα βρίσκουν» οι «μικροί» που στάθηκαν δίπλα τους (στα διάφορα «κοντραρίσματα» - πχ εμπάργκο) δεν «έχουν λαμβάνειν» τίποτα. Μόνον την «ρετσινιά» και τις «απώλειες» - οικονομικές, διπλωματικές, γεωπολιτικές, κλπ.
Αυτό το διαπίστωσαν, προφανώς έγκαιρα, οι «μικροί κεντρασιάτες σύμμαχοι της Ρωσίας» (το περιβόητο «Ρωσικό ΝΑΤΟ») και έκαναν ήδη μάλλον τις «παρασκηνιακές κινήσεις» τους προς τους Νικητές του παιγνιδιού.
Η Ελλάδα, εξίσου προφανώς, «νομίζει» πως είναι με την πλευρά των Νικητών...
Όπως τόσες φορές στην πρόσφατη ιστορία της...λαθεμένα πάντα...και πληρώνοντας ακριβό αντίτιμο...
Να χαιρόμαστε τις δικές μας απώλειες...
Κι αυτές δεν είναι μόνον οι χασούρες των αγροτών, των μεταφορέων και των ξενοδόχων από το ρωσικό εμπάργκο προς την Ελλάδα...
Είναι κυρίως η ποικιλότροπη αναβάθμιση της Τουρκίας μέσα απ’ όλο αυτό το «καμίνεμα» και (ανακάτεμα της τράπουλας) Μ. Ανατολής (Συρίας) – Ουκρανίας όπου η Τουρκία κερδίζει παντού...
Την ίδια στιγμή που εμείς μετράμε ιλιγγιώδεις απώλειες σε όλα μα ΟΛΑ τα μέτωπα...

Περαστικά μας...

Γιώργος Ανεστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ