ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Ημέρα κατά της Τύφλωσης: Όλες οι νέες μέθοδοι θεραπείας & πρόληψης

Οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας επηρεάζουν περισσότερους από 50 χιλιάδες ασθενείς στη χώρα μας και 245 εκατομμύρια παγκοσμίως, επιφέροντας βαρύτατη απώλεια όρασης, που σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει τα επίπεδα μόνιμης τύφλωσης.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε η Ελληνική Εταιρεία Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στις 8 Οκτωβρίου.
Στοιχεία δείχνουν ότι 39 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει την όρασή τους εξαιτίας των παθήσεων της ωχράς, ενώ το 80% των περιπτώσεων θα μπορούσε να είχε αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της πάθησης. σημασία της πρόληψης.
Ο κ. Ευστράτιος Γκοτζαρίδης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Πρόεδρος Eταιρείας Υαλοειδούς & Aμφιβληστροειδούς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεστε, να επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρό σας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, κάνοντας όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.
Η έγκαιρη διάγνωση των οφθαλμολογικών παθήσεων, μας δίνει τη δυνατότητα να παρέμβουμε έγκαιρα και έτσι η πρόγνωση της εκάστοτε πάθησης να είναι καλύτερη και σε πολλές περιπτώσεις να προλάβουμε ακόμα και την τύφλωση».
Καινοτόμες θεραπευτικές μέθοδοι
Την τελευταία δεκαετία νέες καινοτόμες φαρμακευτικές θεραπείες έχουν προστεθεί στην αντιμετώπιση των παθήσεων της ωχράς. Πρόσφατα στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παθήσεων Αμφιβληστροειδούς (EURETINA) που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της δραστικής ουσίας ρανιμπιζουμάμπη επιβεβαιώθηκε με νέα στοιχεία.
Πρόκειται για ενέσιμο φάρμακο που καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά Ταμεία, χορηγείται σε μηνιαία βάση με εξοφθάλμια έγχυση, και έχει θεαματικά αποτελέσματα, με λιγότερη ταλαιπωρία και παρενέργειες για τον ασθενή.
Ο κ. Ιωάννης Δατσέρης Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Αντιπρόεδρος Εταιρείας Υαλοειδούς & Aμφιβληστροειδούς αναφέρθηκε στην Υαλοειδοωχρική έλξη VMT μια προϊούσα διαταραχή που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της κεντρικής όρασης ή και τύφλωση αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.
Μέχρι πρότινος οι ασθενείς με VMT ή οπή της ωχράς κηλίδας είχαν μόνο την εναλλακτική του χειρουργείου η οποία επιλεγόταν σε πιο προχωρημένα στάδια της νόσου όταν τα οφέλη θεωρούνται ότι υπερέχουν των κινδύνων.
Σήμερα οι ασθενείς έχουν δυνατότητα έγκαιρης θεραπείας με τη χρήση της οκριπλασμίνης, η οποία αποτελεί την μοναδική φαρμακολογική θεραπεία για την αντιμετώπιση της VMT.
Ο κ. Δημήτριος Καραγιάννης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Επιμελητής Α’, Α’ Οφθαλμολογική Κλινική Οφθαλμιατρείου Αθηνών δήλωσε ότι: «Σήμερα οι ασθενείς έχουν δυνατότητα έγκαιρης θεραπείας με τη χρήση καινοτόμων σκευασμάτων τα οποία πλέον προσφέρουν εξατομίκευση της θεραπείας».
Κλείνοντας, ο κ. Ιωάννης Δατσέρης, σχολίασε τις δυσκολίες πρόσβασης των ασθενών στην θεραπεία τους, όπως παρατηρούνται στο ελληνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και ανέφερε: «Οι ασθενείς χρειάζονται κατά κανόνα επαναλαμβανόμενες ενέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα, οι ασθενείς τους οποίους θέλουμε να βοηθήσουμε περνάνε έναν γολγοθά προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία. Καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέσα, ώστε οι Έλληνες ασθενείς να εξασφαλίζουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες, ώστε να βελτιώνουν την υγεία τους και την καθημερινότητά τους».