ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

«Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ»

To ντοκιμαντέρ των φτωχών
Βοηθήστε κι εσείς οικονομικά στη δημιουργία μιας ταινίας, που δείχνει ποιοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι αυτής της οικονομικής κρίσης.
Ένα ντοκιμαντέρ για τα θύματα του «οικονομικού πειράματος», που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Για τα θύματα της κοινωνικής ανισότητας και της αδικίας.
Η ταινία είναι σε Σκηνοθεσία - Δ/νση Φωτογραφίας Τάκη Μπαρδάκου, Μοντάζ Κώστα Ιορδανίδη και Μουσική Μάριου Στρόφαλη και για να μπορέσει να ολοκληρωθεί, χρειάζεται την οικονομική στήριξη  από εσάς τους απλούς πολίτες.
square
Επιλέγουμε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης απ' τους κάτω για να μπορέσουμε να κάνουμε παραγωγές ανεξάρτητες - απαλλαγμένες από κρατικές παρεμβάσεις
ή λογοκρισίες συμφερόντων.
Στην Ελλάδα της κρίσης, πίσω από τους τίτλους των ειδήσεων και τα εξώφυλλα του τύπου, πίσω από τις οικονομικές αναλύσεις και τις δηλώσεις των ειδικών, υπάρχει η θλιβερή πραγματικότητα των μεγάλων χαμένων αυτής της κρίσης, των από κάτω. Των πολιτών που βιώνουν καθημερινά έναν κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό, που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται και να καταρρέει. Στρατιές ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχοι, νέοι χωρίς παρόν και μέλλον, μη προνομιούχοι πολίτες θυσιάζονται στο βωμό οικονομικών συμφερόντων, του χρήματος και των αγορών. Το κυνήγι των κερδών μπαίνει πάνω από τις ανθρώπινες αξίες και την αξιοπρέπεια.

  • Το 44% του πληθυσμού ζει κάτω απ' το όριο της φτώχειας
  • Ένας στους τρεις είναι άνεργος
  • Πάνω από το 50% των νέων είναι χωρίς δουλειά
  • 400 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση, ως ευαισθητοποιημένοι κινηματογραφιστές, αποφασίσαμε   να πάρουμε την κάμερα στον ώμο  για καταγράψουμε τις διάφορες πτυχές της εφαρμογής αυτού του  οικονομικού  προγράμματος για να ακουστούν προς τα έξω οι κραυγές  και τα  αδιέξοδα   που βιώνουν τα θύματα αυτού του πειράματος.                  

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

  Η ταινία που θα έχει διάρκεια 70',  προγραμματίζεται να έχει  ολοκληρωθεί  τον    Μάρτιο του 2015 και  ακολούθως να προβληθεί διεθνώς, μέσα από φεστιβάλ, κινηματογραφικές αίθουσες, κοινωνικούς χώρους, καθώς και τηλεοπτικά δίκτυα.
Δημιουργούμε ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ όπου πρωταγωνιστές είναι οι από κάτω.      Αυτοί δηλαδή  που βιώνουν καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μακροχρόνια άνεργοι, ανασφάλιστοι,  άστεγοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που κλεισμένοι  στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού  τους, ζουν το δικό τους βουβό δράμα σε μια πρωτόγνωρη κοινωνική πραγματικότητα.
Τα γυρίσματα διήρκεσαν πάνω απο 3 χρόνια σε γειτονιές της Αθήνας, με έμφαση  εκεί όπου η κοινωνική  διαφοροποίηση πραγματοποιείται με έντονο τρόπο και   που πολλές φορές παίρνει  δραματικές διαστάσεις

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ

Η ταινία  "Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ" δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί χωρίς την χρηματοδότηση απ τα κάτω, απο αυτούς δηλαδή που νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τις αξίες του ανθρωπισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η ομάδα των κινηματογραφιστών που κάνουμε αυτή τη προσπάθεια, καλούμε κι εσένα να συμπράξεις μαζί μας,διότι μόνο με τη δική σου βοήθεια θα προβληθεί αυτό το ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ.
square

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Περιμένουμε τη βοήθειά σου.

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΕΩΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ “SQUAREFILMS - ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”
Με κάθε δωρεά συγκαταλέγεστε στους συμπαραγωγούς της ταινίας.
Μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας από 2 €.
Από 20 € και πάνω, θα λάβετε ως δώρο ένα DVD της ταινίας.
Από 100 € και πάνω, αναφέρεστε ονομαστικά στους χορηγούς μας (αν το επιθυμείτε).
Από 1000 € και πάνω, σας αποδίδεται ο τίτλος του Μεγάλου Χορηγού με πρόσκληση ως επίσημος-η στην πρεμιέρα, καταχώρηση στους τίτλους της ταινίας και στην ιστοσελίδα μας (αν το επιθυμείτε).
Για να ενισχύσετε την ταινία πατήστε στο κίτρινο κουμπί.
Donate now