ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Algon®: Ένα αναλγητικό με παρελθόν και μέλλον

Μια ιστορία 60 ετών αναβίωσε πρόσφατα στη χώρα μας όταν το διάσημο, ασφαλές και αποτελεσματικό αναλγητικό Algon® επανήλθε στην κυκλοφορία με πρωτοβουλία της Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας.
Δοκιμασμένο από χιλιάδες καταναλωτές το Algon® ήρθε να προστεθεί στη θεραπευτική φαρέτρα για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων, του πυρετού, της μυαλγίας κ.λπ.
Ένα αναλγητικό με μεγάλη ιστορία που παράγεται στην Ελλάδα

Τη λαμπρή δεκαετία του ’60 έγινε το αγαπημένο αναλγητικό της ελληνικής οικογένειας.
Φιγουράρει σε πολλές ελληνικές ταινίες και γίνεται αναγνωρίσιμο από κάθε έλληνα για την αποτελεσματικότητα του. Το πολύ γνωστό ελληνικό αναλγητικό-παυσίπονο Algon®, με δραστική ουσία το ακετυλοσαλικυλικό οξύ, την παρακεταμόλη και την καφεΐνη παράχθηκε για πρώτη φορά στη μεταπολεμική Ελλάδα του 1950 από την τότε παραγωγό εταιρεία ΧΡΩΠΕΙ.
Ωστόσο, το 1989 η ΧΡΩΠΕΙ σταματά να λειτουργεί αλλά το Algon® επανέρχεται το 1996 και μέχρι το 2002 μέσα από επιχειρηματικές προσπάθειες φαρμακευτικών εταιρειών, αναζητώντας τον δρόμο του σε ένα νέο, διαρκώς εξελισσόμενο φαρμακευτικό περιβάλλον, με σκληρό ανταγωνισμό και νέες συνθήκες.
Το 2002 τα δικαιώματα του προϊόντος περιέρχονται στη Lavipharm, η οποία ξεκινά την παραγωγή και επαναδιάθεση του προϊόντος στην ελληνική αγορά.
Το 2015 η Lavipharm συμφωνεί με την εταιρεία Valeant/PharmaswissHellas για την αποκλειστική διάθεση, προώθηση και διανομή του Algon® σε Ελλάδα και Κύπρο.
Έτσι, το 2016 γίνεται μια σημαντική χρονιά για το διάσημο αναλγητικό καθώς, η Valeant / PharmaSwiss Ελλάδας αποφασίζει να συνεχίσει την 60χρονη πορεία και ιστορία του Algon® με την αποκλειστική πώληση και προώθηση του σε Ελλάδα & Κύπρο.
Αποτελεσματικό και ασφαλές
Το Algon® αποτελεί μία ασφαλή, αξιόπιστη και αποτελεσματική επιλογή αναλγητικού, καθώς συνδυάζει 3 δραστικές ουσίες: ακετυλοσαλικυλικό οξύ (400 mg), με αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση, παρακεταμόλη (200 mg), με αναλγητική και αντιπυρετική δράση και καφεΐνη (50 mg), με διεγερτικές ιδιότητες, η οποία μειώνει την αντίληψη του πόνου και παράλληλα διευκολύνει και επιταχύνει την απορρόφηση των άλλων δύο δραστικών συστατικών από τον γαστρεντερικό σωλήνα.
Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι ο συνδυασμός ακετυλοσαλικυλικού οξέος, παρακεταμόλης και καφεΐνης συνιστάται ως θεραπεία 1ης γραμμής για επεισόδια κεφαλαλγίας τάσης.
Συγκεκριμένα, το Algon® ενδείκνυται για τον πονοκέφαλο, τον πυρετό, την αρθραλγία, την οδονταλγία, τη νευραλγία, τη μυαλγία και τη δυσμηνόρροια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αναλγητικά με καφεΐνη συνιστώνται ως θεραπεία 1ης γραμμής για τα επεισόδια πονοκεφάλου ταχείας τάσης.
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «The Journal of Headache and Pain» το 2014 κατέδειξε ότι ο συνδυασμός των 3 δραστικών συστατικών του Algon® είναι πιο αποτελεσματικός σε σχέση με το Placebo και 30% πιο αποτελεσματικός από τη μονοθεραπεία με παρακεταμόλη.
Ενώ, διαπιστώθηκε ότι ο τριπλός συνδυασμός δραστικών ουσιών καταπολέμησε αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο στο 80% των ασθενών που τους χορηγήθηκε.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανακούφιση μετά τη λήψη του τριπλού συνδυασμού δραστικών του Algon® είναι στατιστικώς μεγαλύτερη από τα πρώτα 45’ της χορήγησης, σε σχέση με την ιβουπροφαίνη.
Διατίθεται σε νέα, σύγχρονης αισθητικής και ελκυστική για τον καταναλωτή συσκευασία, συνεχίζοντας όμως με την ίδια επιτυχημένη φαρμακοτεχνική μορφή, θεραπευτική δράση, αποτελεσματικότητα και το απλό δοσολογικό σχήμα των 1-2 δισκίων, έως 3 φορές την ημέρα.
Συνιστάται από την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών
Σύμφωνα με την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών το Algon® είναι αποτελεσματικό στις κεφαλαλγίες τάσεως, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας.
Επιπροσθέτως αποτελεί αποτελεσματική και ασφαλή επιλογή στις μυαλγίες, νευραλγίες και αρθραλγίες ήπιας και μέτριας έντασης χωρίς να παρουσιάζει σημαντικές παρενέργειες. Τέλος, αποτελεί εναλλακτική λύση ως αντιπυρετικό σε εμπύρετες καταστάσεις.
Όπως αναφέρει η Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών, ο πονοκέφαλος είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην καθημερινότητα μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στη χώρα μας 1 στα 3 άτομα υποφέρει από συχνούς πονοκεφάλους ενώ, 1 στα 25 άτομα υποφέρει τουλάχιστον τις μισές μέρες του μήνα.
Συνολικά υπολογίζεται πάνω από 1 εκατ. συμπολίτες μας πάσχουν από πονοκεφάλους.
Για το λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό οι θεράποντες ιατροί να έχουν στη φαρέτρα τους ένα αποτελεσματικό και ασφαλές αναλγητικό.
To Algon® δεν χορηγείται σε παιδιά κάτω των 12 ετών, ασθενείς με υπερευαισθησία στα συστατικά του, γαστροδωδεκαδακτυλικό έλκος, ιστορικό αιμορραγικών καταστάσεων, βαριά ηπατική και/ή νεφρική ανεπάρκεια, νεφρικές λιθιάσεις, διαταραχές πηκτικότητας, διασταυρούμενη υπερευαισθησία σε άλλα ΜΣΑΦ, άτομα με έλλειψη του ενζύμου G-6-PD, ασθενείς υπό ηπαρινοθεραπεία.
Το Υπ. Υγείας και ο ΕΟΦ συνιστούν: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.
Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.
naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ