ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιοι είστε εσείς που ειρωνεύεστε αυτόν που απολύετε;

Τί συμβαίνει στην Ελλάδα;
Τί έχουν πάθει αυτοί που ήθελαν να σώσουν τον τόπο;
Πάθανε το βέρτιγκο και τον ίλιγγο της εξουσίας;
Είναι δυνατόν να απολύονται δημοσιογράφοι και μέσα στην δίνη των εκατοντάδων εκατομμυρίων EURO που αγοράστηκαν οι τηλεοπτικές άδειες και ζαλιστήκαμε, να μην έχει προβλεφθεί η τύχη των εργαζομένων από τα κανάλια που μειοδότησαν;
Ας περιμένουμε όμως και τηνν συνέχεια.
Δηλαδή γιατί στην Ελλάδα χωρά μόνον 4 άδειες με τζόκερ τα κανάλια της ΕΡΤ και της Βουλής να χρησιμοποιούνται ως κυβερνητικό όργανο με τους δικούς μας φόρους;
Για να τα συγκρίνετε εσείς ως σημείο αναφοράς του χθες και του σήμερα, εκδηλώνοντας ειρωνεία σε ένα άτομο που απολύεται;
Όλοι συμπαρασταθήκαμε, αν και ενδόμυχα ξέραμε !
Εδώ μάλιστα στο χωριό που μεγάλωσα, πιάνουμε μόνον ΕΡΤ.
Δεν θα αισθανόσασταν σαν να ζούσατε στη Β. Κορέα, αν βλέπατε μόνο κρατικό κανάλι;
Οδεύετε πρόσω ολοταχώς για πλήρη ιδιωτικοποίηση και το χειρότερο για προσπάθεια χειραγώγησης της κοινωνίας της πληροφορίας και της ελευθερίας του λόγου;
Ποιοι είστε εσείς που
ανερυθρίαστα θα υποδείξετε το είδος των ειδήσεων;
Ποιοι είστε εσείς που θα πείτε μη με διακόπτετε σε αυτόν που με τις κινήσεις σας (ακόμη κι αν ήθελε υποτεθεί δίκαιες) απολύετε;
Ποιοι είστε εσείς που στα τηλεοπτικά πάνελ θα λέτε να της δώσω χρήματα, αν είναι το πρόβλημα της τα χρήματα;
Δικός σας, ιδιωτικός είναι ο κρατικός κορβανάς;
Τί είναι αυτά;
Ξεχάσατε από που προέρχεστε;
Την φωνή σας την ακούτε ή την βούβαναν τα δεκάρικα των μισθών σας και με δεκάρικους λόγους και ήξεις αφήξεις οδηγείτε σε εθνική παράκρουση έναν λαό μωρό αλλά περήφανο, ώστε να αρχίζει να ακολουθεί άτομα που έχουν πλήρη ρήξη με την πραγματικότητα, ζώντας στον κόσμο των εξωγήινων παραισθήσεων του Αρτέμη Σώρρα;
Ποιοι είστε εσείς που δεν θα σεβαστείτε τις αποφάσεις των ανωτάτων Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας;
Αρχίζω και φοβάμαι πολύ για το μέλλον τούτης της χώρας, που παρά τις ιστορικές συγκυρίες ζει στιγμές 1203-1204 μ.Χ.
Ήταν τότε που το Ισλάμ ζούσε την άνοδο και κορύφωση των χαλιφάτων του και επεκτείνονταν στη λεκάνη της Μεσογείου με τα εύθραυστα σύνορά της και είχαν καταλάβει τους Αγίους Τόπους.
Οι ισορροπίες των φυλών είχαν σπάσει και ορδές πολεμάρχων λεηλατούσαν την Αυτοκρατορία.
Τότε πρίγκηπες και Αυτοκράτορες γκρέμιζαν με δολοπλοκίες ο ένας τον άλλον πάντα "Ελέω Θεού" ζητώντας ενισχύσεις από τις ανερχόμενες ναυτικές Δυνάμεις των Ενετών , των Βίκινγκ και των Φράγκων.
Πώς αλλιώς η αιτία του κακού, οι αυλικοί κόλακες πριν την καταστροφή έπαιρναν με υπερφορολόγηση τις εύφορες εκτάσεις και τις περιουσίες των Ακριτών, τους είχαν εξαθλιώσει και ζητούσαν ολοένα και πιο πολλά από τους κατοίκους της ενδοχώρας με αποτέλεσμα να σημειώνονται εξεγέρσεις και φαινόμενα απόσχισης στην επικράτεια με τη δημιουργία δεσποτάτων και κεφαλλητίκιων;
Τότε που έπεσε ο ανίκανος Αυτοκράτωρ Αλέξιος Άγγελος Γ' για να έρθει ο Αυτοκράτωρ Αλέξιος Άγγελος Δ' και να γκρεμιστεί από τον Αλέξιο Άγγελο Ε' μέσα σε διάστημα μηνών και έπειτα να έλθει ο τυφλός Δόγης Ερρίκος Δανδόλος. Δηλαδή Αλέξης άλλαζε Αλέξη και πάλι Αλέξη και στο τέλος υποδούλωση.
Αυτά για την ιστορική παρένθεση που ουδεμία σχέση βεβαίως έχουν με τους σημερινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας, που δεν θέλουν όμως να διδαχθούν από την ιστορία του γένους.
Ζώντας μία Βαβέλ που δεν οδηγεί πουθενά, που ποδηγετεί κεκτημένα δικαιώματα με αίμα πολύ από έναν αιώνα, όταν ο Μαρίνος Αντύπας έχυνε το αίμα του για να έχει ο κάθε Ελληνας ένα κομμάτι γης και να ζει και να το ποτίζει ελεύθερα.
Τώρα δε μέχρι και το νερό της βροχής να πληρώνεις με αυξανόμενο βαρύ τίμημα, μέχρι ο ετήσιος οικιακός ισολογισμός να βγαίνει συνεχώς μείον.
Διαχείριση υδατικών πόρων μέσω ανώνυμων εταιριών, ας γελάσω.
Για αυτό πλημμύρισε ο τόπος και χάθηκαν ζωές, κόποι και περιουσίες.
Βέβαια όπως δηλώσατε εσείς οι ίδιοι αυτή η μορφή του μικρομεσαίου επιχειρείν δεν μπορεί να υπάρξει, αφού στον λαβύρινθο των συλλογικοτήτων χωρούν μόνο μηνιαίες κάρτες σίτισης και επιδόματα ανεργίας που δεν αγγίζουν στο μέλλον ούτε τα 200 EURO και αέναη διαχείριση χρημάτων για το μεταναστευτικό με απορρόφηση ανέργων μέσω εθελοντικών προγραμμάτων Μ.Κ.Ο., ακόμη κι αν το ζήτημα εκλείψει.
Όχι, δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε.
Κι αν για κάτι αναθάρρησα στις ετήσιες καθιερωμένες διαμαρτυρίες και στα στερεότυπα συνθήματα που κινούνται ανάμεσα στον αριστοφανικό κωμικοτραγικό τρόπο έκφρασης (κι εγώ μαζί τους) ενόψει και κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονικής), είναι πώς είδα και βίωσα έναν πρωτόγνωρο παλμό από δεκάδες χιλιάδες πολίτες που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα πώς πρέπει να διεκδικήσεις για να κερδίσεις.
Και σε αντιπαραβολή καποιού σοφού της πολιτικής, που εδήλωσε πώς αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιά, τί είναι 100 χρόνια μνημόνιο, θα θυμήσω τί έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης:
"Κι αν η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά".
Και αυτή την φορά έμεινε παρα πολλή μαγιά. Δεν φούσκωσε ακόμη ο άρτος, για να γευτούμε όλοι μας το αντίδωρο της Μεγάλης Πέμπτης.
Για να μην βιώσουμε άλλο ένα προγραμματικό hashtag (λεξήγραμμα) #deth2016 σε death2016, ήτοι τον θάνατο της ελπίδας των πολιτών για κάτι καλύτερο.
Υ.Γ.: Δεν θα αντιπροβάλλω αποσπάσματα με τα ανωτέρω που είναι γνωστά τοις πάσι, γιατί προσβάλλουν την αισθητική μου.

Μιχαήλ Ν. Αβέλλας

olympuslight.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ