ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

EMEIΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ "ΣΚΟΠΙΑ"

Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα οι ηγεσίες των ελληνικών πολιτικών κομμάτων παίζουν την “πολιτική κολοκυθιά”, εθνικά θέματα όπως αυτό των Σκοπίων “τρέχουν” και ενδέχεται να προκύψουν δυσάρεστες εκπλήξεις στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 20-21 Μαίου.

Στο παιχνίδι έχει μπει η Τουρκία που δεν χάνει τέτοιες ευκαιρίες.
Επαφές με την τουρκική ηγεσία έχει σήμερα στην Άγκυρα ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Πόποσκι, εν όψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις 20-21 Μαΐου στο Σικάγο.

Ο Πόποσκι το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο οποίος δήλωσε πως η χώρα του υποστηρίζει την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Σημειώνεται ότι ο Τσιτσέκ μεθαύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί τα Σκόπια.

 Στην διάρκεια της συνάντησης, ο Πόποσκι είπε πως η Άγκυρα και τα Σκόπια "κάνουν ό,τι μπορούν για τη σταθερότητα στην περιοχή" και τόνισε: "Καταβάλλουμε προσπάθειες για να συνεχιστεί η θετική ατμόσφαιρα στα Βαλκάνια και υπό την έννοια αυτή, είναι σημαντικός ο ρόλος της Τουρκίας, της πιο ισχυρής και μεγάλης χώρας της περιοχής".

 Ο Σκοπιανός υπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς επίσης και με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Σε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι "η επίσκεψη έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς πραγματοποιείται τις παραμονές της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ" και τονίζεται ότι "η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα που άνοιξε πρεσβεία στα Σκόπια, αναγνωρίζοντας τη Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα και την εθνική της ταυτότητα".

 Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει την 25η σύνοδο κορυφής στο Σικάγο των ΗΠΑ, στις 20-21 Μαΐου 2012. Εκεί θα επανεξετάσουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας τον Νοέμβριο του 2010, με σκοπό να αναπτύξουν τις βασικές πολιτικές της Συμμαχίας και να επιβεβαιώσουν τους διατλαντικούς δεσμούς.

πηγή: www.onalert.gr