ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δούρειος ίππος στη Θεολογική σχολή Θεσσαλονίκης - Κείμενο άρθρο ομάδας φοιτητών



Χαίρεται,

είμαστε μια ομάδα φοιτητών της θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χθες Τρίτη παρατηρήθηκε στη Σχολή μας μια προτεσταντική προσηλυτιστική κίνηση. Εμείς, λοιπόν, ως ενεργά μέλη της Ορθοδόξου εκκλησίας, αφορμόμενοι από το γεγονός συντάξαμε ένα κείμενο- άρθρο που καταγγέλλει το γεγονός και το περιγράφει αναλυτικά. Αυτό που ζητούμε από εσάς είναι να το δημοσιεύσετε σε ορθόδοξα έντυπα (εφημερίδες,περιοδικά), ιστοσελίδες και blog που τυχόν διαχειρίζεστε, είτε ολόκληρο είτε και ένα δικό σας άρθρο με βάση το κείμενό μας. Απευθυνόμενοι, λοιπόν, στην αγάπη σας για το Χριστό και την Ορθοδοξία άλλα και στον αγώνα σας για τη φανέρωση της αλήθειας σας παρακαλούμε να βοηθήσετε και εσείς στον αγώνα μας αυτό για τη κατάδειξη του προσηλυτισμού μέσα σε μια ορθόδοξη θεολογική σχολή. Πιστεύουμε ότι το άρθρο μας είναι κατατοπιστικό και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τη σημαντικότητα του προβλήματος.

Παρακαλούμε πολύ σε περίπτωση δημοσίευσης του κειμένου ή άρθρου βασιζόμενου σε αυτό να μας ενημερώσετε μέσω e-mail στέλνοντάς μας είτε τον ανάλογο σύνδεσμο είτε την ημερομηνία κυκλοφορία του εντύπου.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!!!

Ομάδα Φοιτητών Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Ακολουθεί το κέμενό μας το οποίο επισυνάπτεται και σε μορφή word



«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»

Δούρειος ίππος στη Θεολογική σχολή Θεσσαλονίκης

Στις 18 Δεκεμβρίου 2012 κατέφθασε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ ομάδα τριών ατόμων, η οποία
διαμοίρασε στο Α' Αμφιθέατρο το βιβλίο της Καινής Διαθήκης σε μετάφραση. Η διαμοιρασθείσα έκδοση περιελάμβανε μόνον το νεοελληνικό κείμενο της Κ.Δ., το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Οικ. Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, έκδοση της Ελ. Βιβλικής Εταιρείας. Την κίνηση αυτή εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κάποιος αξιέπαινη, αν τη δει με αθώα μάτια. 

Όμως από μόνη της έχει αρνητικά στοιχεία, καθώς αρμόδια για τη διανομή του Λόγου του Θεού είναι μόνο η Εκκλησία και συγκεκριμένα για το Πανεπιστήμιο η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στα όρια της οποίας φιλοξενείται η Θεολογική Σχολή (αλήθεια, πήραν την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου για μια τέτοια ενέργεια; ειδάλλως χωρίς ευλογία έχουμε αντιποίηση αρχής και παρασυναγωγή! επιπλέον δεν μοιράστηκαν Καινές Διαθήκες στους αριστεύσαντες και σε όλους τους πρωτοετείς από τον Μητροπολίτη, τον Κοσμήτορα, τους Προέδρους των τμημάτων σε ειδική εκδήλωση παρόντων καθηγητών της Σχολής και φοιτητών; Γιατί εκείνες δεν ήταν σε μετάφραση αλλά στο πρωτότυπο; Δε σημαίνει κάτι αυτό για την επίσημη θέση της Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης;). 

Η κίνηση αυτή είχε και άλλα μεμπτά σημεία. Αρχικά στο εσώφυλλο της έκδοσης αναφερόταν τα στοιχεία του σωματείου "Οι Φίλοι της Αγίας Γραφής", σωματείο το οποίο έχει κατά καιρούς απασχολήσει ορθόδοξα έντυπα και ιστολόγια, καθώς αποτελεί "παρακλάδι" μιας από τις χιλιάδες προτεσταντικές ομάδες, αυτής των "Γεδεωνιτών"[1] (http://www.gideons.org/Splash.aspx) (με δικτύωση σε όλο τον κόσμο!) (Και αναρωτιόμαστε, υπάρχει Ορθοδοξία χωρίς δόγματα; Στο όνομα της «αγάπης», της όποιας αγάπης, καταργούμε τα δόγματα; Δηλ. συναδελφωνόμαστε με όλους τους αλλόδοξους ή κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας τους αιρετικούς στο όνομα της αγάπης;).

Ακόμη μαζί με την Κ.Δ. διανεμήθηκαν κάρτες, πάνω στις οποίες αναγραφόταν

Η συνέχεια εδώ Ex Protestant

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ