ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η σκυτάλη στους αγρότες μέσω… ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ!

ΠΕ ΜΠΕ/ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
Οι αγρότες έχουν πάρει από χθες την σκυτάλη από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται, ενώ και οι αγρότες αποφεύγουν μέχρι στιγμής την μετωπική σύγκρουση, χωρίς πάντως να είναι βέβαιο ότι δεν θα κοπεί η Ελλάδα στα δύο για άλλη μια φορά – όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τους πρώτους τρεις μήνες του χρόνου με έναρξη τον Ιανουάριο.


Στο μέτωπο των ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο έχουν αναστείλει τις κινητοποιήσεις τους με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους στα λεωφορεία, καθώς, αν και οι τεχνικοί αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία τους, οι οδηγοί θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις σε γενική συνέλευση σήμερα το πρωί.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να διαμηνύει πως ο νόμος θα εφαρμοστεί, ενώ την ίδια ώρα διάσταση απόψεων και στάσης παρατηρείται μεταξύ του προέδρου των τεχνικών Γ. Ραυτόπουλου, ο οποίος ζητά ειλικρινή διάλογο για υπογραφή συλλογικής σύμβασης και του προέδρου των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Λεωνίδα Σκούλου, που εμφανίστηκε να επιμένει στη «σκληρή γραμμή».
Για την Πέμπτη προγραμματίζεται νέα απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ την στήριξή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, όσο και των αγροτών, προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «βαρύ αυταρχικό αγώνα» και για «εκτροπή».

Στο μεταξύ, μέσα στη γενική σύγχυση, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Πέμπτη, σε… ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μάλιστα, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με ανακοίνωσή της καλεί τη ΓΣΕΕ να… «σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών της», καθώς «τέσσερις μέρες μετά την επιστράτευση των συναδέλφων μας στο Μετρό δεν έχει πάρει καμία ουσιαστική απόφαση αντίδρασης απέναντι σ' αυτή την αντισυνταγματική απόφαση που καταργεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες».


Σοφία Βούλτεψη
 29/01/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ