ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

GUARDIAN: «Έγκλημα κατά της Ελλάδας διαπράττουν οι Ευρωπαίοι»


Το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Guardian χαρακτηρίζει «έγκλημα» την άρνηση των Ευρωπαίων να κουρέψουν το χρέος της Ελλάδας και των υπόλοιπων «αδύναμων κρίκων» της Ευρώπης, παρότι πριν 60 χρόνια συμφώνησαν να κάνουν το ίδιο για το γερμανικό χρέος.

«Σαν σήμερα πριν από εξήντα χρόνια, η συμφωνία του Λονδίνου διέγραφε το μισό μεταπολεμικό χρέος της Γερμανίας. Αυτή η διαγραφή, με τον τρόπο που έγινε, ήταν ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, μετά τον πόλεμο. Βρίσκεται δε σε πλήρη αντίθεση με τις δοκιμασίες που υφίστανται σήμερα οι λαοί της Ευρώπης, στο όνομα του χρέους» αναφέρει η εφημερίδα.

Αναφερόμενη στους τότε πιστωτές της Γερμανίας συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα και την Ισπανία, χώρες που όπως λέει « πήραν μέρος πρόθυμα στη συμφωνία, για να βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια σταθερή δυτική Ευρώπη της ευημερίας, παρά τα εγκλήματα πολέμου που είχαν διαπράξει οι Γερμανοί κατακτητές μερικά χρόνια πριν».

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει «οικονομικό θαύμα» αυτό που επακολούθησε της συμφωνίας του Λονδίνου στη Γερμανία, μια συνταγή που όπως λέει «δεν ακολουθήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια για τα υπερχρεωμένα κράτη που εξαναγκάστηκαν σε πρακτικές λιτότητας και συνεχών δανείων».
Αναφερόμενη στη χώρα μας η εφημερίδα αναφέρει πως η πρακτική αυτή «αύξησε την ανισότητα, συρρίκνωσε την οικονομία περισσότερο από 20% και είχε ως αποτέλεσμα ένας στους δύο νέους να είναι άνεργος».

Το δημοσίευμα παραθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το συνολικό χρέος της Γερμανίας μεταπολεμικά έφθανε τα 30 δισεκατομμύρια μάρκα, το 50% όμως διαγράφηκε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες χώρες.
Αυτό δημιούργησε για τη χώρα τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η Γερμανία να γίνει μεγάλη εξαγωγική δύναμη και να αναπτυχθεί οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ