ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Αυτές είναι οι ναυτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην Α.ΜεσόγειοΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ
Μόλις τέσσερα κύρια πολεμικά πλοία του αμερικανικού και βρετανικού Ναυτικού βρίσκονται αυτή την στιγμή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αριθμός πολύ μικρός για μείζονος έκτασης επιχειρήσεις κατά της Συρίας.
Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι θα υπάρξει εμπλοκή του 5ου αμερικανικού Στόλου από την περιοχή του Κόλπου και πάλι η ναυτική δύναμη δεν είναι τέτοια που να σηματοδοτεί έναρξη επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακος.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί η δύναμη αυτή με την δύναμη που είχε συγκεντρωθεί στην περίπτωση των επιχειρήσεων στην Λιβύη τον Μάρτιο του 2011.
Από εκεί και πέρα σίγουρα θα πρέπει να υπολογιστεί και ένας αριθμός τουλάχιστον τεσσάρων υποβρυχίων που θα χρησιμοποιηθούν ως βάση εκτόξευσης βλημάτων cruise.
Αυτή την στιγμή, βάσει των πληροφοριών του defencenet.gr στην περιοχή βρίσκονται ανεπτυγμένες οι εξής ναυτικές δυνάμεις. Από πλευράς ΗΠΑ είναι τρία αντιτορπιλικά κλάσης ARLEIGH BURKE (GRAVELY, MAHAN, RAMAGE) και καθ'οδόν βρίσκεται και ένα τέταρτο το USS BARRY. Τα δύο από τα τρία, πάντως είναι ενταγμένα στην επιχείρηση ACTIVE ENDEAVOUR του ΝΑΤΟ.
Η Βρετανία έχει την φρεγάτα MONTROSE και η Γαλλία την επίσης φρεγάτα ACONIT αλλά ενταγμένη στην επιχείρηση του ΟΗΕ ACTIVE ENDEAVOUR. Οι ΗΠΑ έχουν ένα ακόμα σκάφος στην ACTIVE ENDEAVOUR, την φρεγάτα SAMUEL B. ROBERTS,
Η Γαλλία και σύμφωνα με το γαλλικό ιστολόγιο Challenges το οποίο επικαλείται πηγές του γαλλικού υπουργείου Αμύνης εντός της αυριανής ημέρας πρόκειται να δώσει εντολή για τον απόπλου του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle μαζί με την ομάδα των σκαφών που το συνοδεύουν για να συναντήσει ανοικτά των ακτών της Συρίας τα αμερικανικά σκάφη.
Οι Ρώσοι διαθέτουν μεγάλο αριθμό πλοίων, αλλά είναι κυρίως βοηθητικά. Το ίδιο ισχύει και για τους Γερμανούς που πάντως έχουν "παρκάρει" ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και υποκλοπών το OKER, έξω από τις ακτές της Συρίας.
Υπάρχουν και αρκετά σκάφη τρίτων χωρών ενταγμένα στην επιχείρηση του ΟΗΕ, UNIFIL
Το ρωσικό Ναυτικό έχει αναπτύξει την φρεγάτα NEUSTRASHIMYY, το βοηθητικό AMUR, τα αρματαγωγά PERESVET και NEVELSKOY και το ρυμουλκό ανοικτής θαλάσσης SORUM. Γενικά έχει μικρές δυνάμεις και η Ρωσία.
Γενικά το ρωσικό Ναυτικό αντίθετα με όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έχει ελάχιστα σκάφη και αυτό σίγουρα κάτι λέει...
Ας δούμε τα λοιπά σκάφη των πολεμικών Ναυτικών που κινούνται αυτή την στιγμή στην Α.Μεσόγειο:

  • - FORT AUSTIN, βοηθητικό, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
  • -FRETTCHEN περιπολικό, ΓΕΡΜΑΝΙΑ UNIFIL
  • -GRUMMAN L. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΗΠΑ
  • -KRI DIPONEGORO ΚΟΡΒΕΤΑ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ UNIFIL
  • -MADHUMATI ΚΟΡΒΕΤΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ UNIFIL
  • -OSMAN ΠΛΟΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ UNIFIL
  • -UNIAO ΦΡΕΓΑΤΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ UNIFIL
  • -WIESEL ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ UNIFIL

Για να αφιχθούν σκάφη από την Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο χρειάζονται 48 ώρες, αλλά τίποτα τέτοιο δεν δείχνει να κινείται προς τα εκεί.
Η μοναδική πιθανότητα με αυτές τις δυνάμεις είναι να υπάρξει ένα κτύπημα 48 ή 72 ωρών προκειμένου να υπάρξει καταστροφή μέρους της αεροπορικής υποδομής της Συρίας και του συριακού Στρατού.Πρακτικά μιλάμε περισσότερο για επιδρομή, παρά για ολοκληρωμένη επιχείρηση τύπου Ιράκ ή Λιβύης, αν τελικά κτυπήσουν.
Φυσικά υπάρχουν και περίπου 12 αεροπορικές βάσεις οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εναέρια κτυπήματα στην Συρία, ενώ τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-2 Spirit ξεκινούν από τις ΗΠΑ ή από την βάση στο Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό.
Πάντως όλα δείχνουν σε πολιτικό επίπεδο ότι θα πρόκαιται για μια επιδρομή που στόχο θα έχει περισσότερο "να αποκατασταθεί η ισορροπία μεταξύ κυβερνητικών και αντικαθεστωτικών" και να καθίσουνμε νέους όρους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι πρώτοι...
Μην ξεχνάμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα συναντώνται στην Μόσχα, Μ.Ομπάμα και Β.Πούτιν. Είναι πρακτικά αδύνατον να συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διαρκούσης της συνάντησης...
defencenet.gr