ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Βραζιλία Οργή φεμινιστριών : Ντύθηκες προκλητικά; Σου «αξίζει» ένας βιασμός-(Φωτογραφίες)

Αντιδράσεις προκαλεί το αποτέλεσμα έρευνας στη Βραζιλία, όπου οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι πιστεύουν πως οι προκλητικά ντυμένες γυναίκες, αξίζουν να πέσουν θύματα βιασμού
Οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι θεωρούν πως μια γυναίκα που φοράει προκλητικά ρούχα "αξίζει" να βιαστεί, αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα μια κυβερνητική έρευνα προκαλώντας την οργή των φεμινιστριών και της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα μ' αυτή τη δημοσκόπηση του Κυβερνητικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (IPEA), 65,1% των 3.810 προσώπων αμφοτέρων των φύλων που ερωτήθηκαν, σύμφωνησαν με την εξής πρόταση: "οι γυναίκες οι οποίες φορούν ρούχα που αφήνουν να φανεί το σώμα τους, αξίζουν το βιασμό".
Προς την ίδια κατεύθυνση, 58,5% των ερωτηθέντων θεωρούν πως, "αν οι γυναίκες συμπεριφέρονταν καλύτερα, θα υπήρχαν λιγότεροι βιασμοί".
Η δημοσίευση αυτής της δημοσκόπησης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από πολίτες και ακτιβιστές, οι οποίοι καταδίκασαν στα κοινωνικά δίκτυα το γεγονός ότι αποδίδεται στη γυναίκα η ευθύνη για τη σεξουαλική βία που η ίδια υφίσταται.
Η Ρούσεφ έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι η μελέτη αποδεικνύει πως "η βραζιλιάνικη κοινωνία έχει πολύ δρόμο να κάνει" και κάλεσε "την κυβέρνηση και την κοινωνία να εργασθούν μαζί εναντίον της βίας κατά των γυναικών".
Από την πλευρά της, η φεμινίστρια δημοσιογράφος Νανά Κεϊρόζ οργάνωσε μια ηλεκτρονική διαδήλωση στο Facebook καλώντας τις γυναίκες να ανεβάσουν φωτογραφίες τους στις οποίες να φορούν λίγα ρούχα, με το σύνθημα "Δεν αξίζω να με βιάσουν". Στη 01:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα, περίπου 20.000 γυναίκες ανέβασαν ταυτόχρονα φωτογραφίες τους στο Ίντερνετ.
"Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι επιτρέπεται να γδύνεσαι στη διάρκεια του καρναβαλιού, αλλά όχι στην πραγματική ζωή", επισημαίνει η δημοσιογράφος υπογραμμίζοντας το παράδοξο της Βραζιλίας, μιας χώρας όπου η λατρεία του αισθησιασμού και του σώματος αντιβαίνει στον κυρίαρχο συντηρητικό καθολικισμό.
πηγη

Βγήκαν από τα ρούχα τους οι Βραζιλιάνες που βροντοφωνάζουν: «Δεν μου αξίζει να με βιάσουν» (Φωτογραφίες)

Ενδιαφέρουσα απάντηση δίνει ο γυναικείος πληθυσμός της Βραζιλίας στο 65,1% των συμπολιτών τους που υποστήριξαν, σε έρευνα, πως αν μία γυναίκα ντύνεται προκλητικά τότε της αξίζει να δεχθεί επίθεση και να πέσει θύμα βιασμού.

Μάλιστα, το 58,5% των ερωτηθέντων τόνισαν πως αν οι γυναίκες ήξεραν πως να φερθούν τότε θα περιορίζονταν ανάλογα φαινόμενα. Σημειώνεται δε πως το 66,5% των ερωτηθέντων ήταν γυναίκες!

Με αφορμή την έρευνα ξεκίνησε μία μεγάλη καμπάνια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με επικεφαλής την δημοσιογράφο από τη Βραζιλία, Νάνα Κιρόζ, που δημιούργησε τη σελίδα στο Facebook και το Hashtag  NãoMereçoSerEstuprada ή «Δεν μου αξίζει να με βιάσουν».

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι νεαρές γυναίκες υποστηρίζουν πως το σώμα τους ανήκει μόνο στις ίδιες ενώ συνοδεύουν τις ημίγυμνες φωτογραφίες με το σχετικό μήνυμα.
panosloutraki