ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Οι αποχρώσεις του "πράσινου"



Talk of the town?
Όλοι συζητούν για το αέριο, τις κινήσεις της Ρωσίας, την αντίδραση της ΕΕ, τι θα γίνει με τα αποθέματα αερίου τον χειμώνα, πώς θα ζεσταθούμε στα σπίτια μας αλλά και πόσο θα μας κοστίσει όλη αυτή η κατάσταση.
Ακόμα και στα Social Media, η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο ότι τελικά το αέριο είναι πανάκριβο.
Φυσικά αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημά του, μια και ας μην ξεχνάμε ότι είναι χρηματιστηριακό προϊόν και άρα η αξία του ορίζεται από τις αγορές.
Η μη βιώσιμη λύση
Υπάρχουν κι άλλα βασικά προβλήματα του ορυκτού αερίου.
Είναι ένα ακόμα ορυκτό καύσιμο και το μόνο “φυσικό” του στοιχείο είναι ότι σχηματίζεται φυσικά στην επιφάνεια της Γης – όπως και το πετρέλαιο και ο άνθρακας.
Όμως, χρειάζεται εξόρυξη, ενώ η εκμετάλλευση και η καύση του έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο κλίμα.
Επίσης, δεν είναι “πράσινο”: το 36% των εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου στην Ευρώπη προέρχεται από το ορυκτό αέριο, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη πηγή ΑτΘ στην ήπειρο, μεγαλύτερη και από το πετρέλαιο.
Μάθε περισσότερα!


Οι πραγματικές επιλογές
Λύσεις υπάρχουν; Φυσικά!
Υπάρχουν επιλογές πιο εύκολες και φθηνές, που ταυτόχρονα είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για ενεργειακή ανεξαρτησία!
Εξοικονόμηση ενέργειας (και άρα εξοικονόμηση χρημάτων και καλύτερο επίπεδο διαβίωσης), και παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ μέσω αυτοπαραγωγής ή συμμετοχής σε ενεργειακή κοινότητα.
Αυτές οι λύσεις είναι ό,τι καλύτερο έχουμε για να βελτιώσουμε το πρόβλημα, μπορούν να εφαρμοστούν με κοινωνικά δίκαιο τρόπο και να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσω της τεχνολογίας.
Μάθε περισσότερα!


Έκτακτο: νομική δράση!
Τον Ιούλιο, όταν η ΕΕ απέτυχε να αποκλείσει το ορυκτό αέριο και την πυρηνική ενέργεια από τον κατάλογο βιώσιμων επενδύσεων, την Ταξινομία, είχαμε πει ότι δεν θα σταματήσουμε, και το εννοούσαμε!
Πρόσφατα, 8 γραφεία της Greenpeace στην Ευρώπη απέστειλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημο αίτημα για εσωτερική επανεξέταση της συμπερίληψης του ορυκτού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας στην Ταξινομία.
Η Επιτροπή έχει προθεσμία μέχρι τον Φεβρουάριο να κάνει την επανεξέταση κι αν απαντήσει αρνητικά, θα το πάμε ακόμα παραπέρα: μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!
Διάβασε περισσότερα!


Μία αποκαλυπτική έρευνα!
“Πράσινη καινοτομία”, εικόνες από τη φύση, άνθρωποι από όλες τις ηλικίες και κοινωνικά στρώματα, γυναίκες, διάσημα πρόσωπα, αλλά… ελάχιστη αναφορά στην κλιματική κρίση και στην ευθύνη τους για την επιδείνωσή της.
Αυτά είναι τα ευρήματα της νέας έρευνας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σχετικά με το “πράσινο ξέπλυμα” των εταιρειών ορυκτών καυσίμων μέσω των διαφημίσεών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Συχνά, δεν τις ενδιαφέρει καν να πουλήσουν ένα προϊόν, απλά θέλουν να πουλήσουν το ψεύτικο πράσινο προφίλ τους.
Πρέπει να τις σταματήσουμε τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ