ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Μην το παίρνεις προσωπικά

Φίλε μου Πιτσιρίκο, βοήθεια,
Το μυαλό μου κάνει τεράστια προσπάθεια να μην εκραγεί από την τρομακτική δύναμη της ηλιθιότητας γύρω μου.
Οκτώ μήνες γενοκτονίας των Παλαιστινίων και ακόμα ασχολούμαστε με “το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει”. Το ακούς σαν χαλασμένη κασέτα. Και μετά απαντάς στον συνομιλητή σου ότι, αν το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπάρχει, τότε το ίδιο δικαίωμα έχει και η Παλαιστίνη.
Και κάπου εκεί, το μυαλό τους βραχυκυκλώνει. Error 404.
Για να το ξεκαθαρίσουμε: κανένα κράτος ή κυβέρνηση δεν έχει “το δικαίωμα να υπάρχει”.
Κανένα.
Θα το αφήσω εδώ για ένα λεπτό, να κάτσει.
Να το ξαναπώ, γιατί η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης: κανένα κράτος ή κυβέρνηση δεν έχει “το δικαίωμα να υπάρχει”.
Οι κυβερνήσεις και τα κράτη δεν έχουν δικαιώματα, οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα.
Εκτός, βέβαια, αν είσαι Παλαιστίνιος.
Έχω σιχαθεί να ακούω Αμερικανούς φιλελέδες αξιωματούχους να λένε πόσο “ανησυχούν” για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. Είναι σαν να σου κρατάει κάποιος το κεφάλι κάτω από το νερό και με τα δύο χέρια, και παράλληλα να φωνάζει “Βοήθεια, βοήθεια, κάποιος να βοηθήσει, ο καημένος πνίγεται!”
Το ίδιο επίπεδο ηλιθιότητας συναντά κανείς σε κάθε στρατιωτική επιχείρηση της αμερικανικής αυτοκρατορίας.
Η Ολλανδία –χώρα του ΝΑΤΟ και ανταγωνίστρια χώρα στην αγορά φυσικού αερίου με τη Ρωσία– και η Δανία, σκοπεύουν να προμηθεύσουν F-16 στο Κίεβο μέσα στους επόμενους μήνες.
Παρεμπιπτόντως, τα F-16 είναι ικανά να κουβαλούν πυρηνικές κεφάλες.
Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών υποστηρίζουν ότι τα πολεμικά τους αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν στόχους μακριά από το πεδίο της μάχης, εντός της Ρωσίας. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ, πρόσθεσε ότι καλωσορίζει την αλλαγή αυτή στην πολιτική των δύο χωρών, αλλά διευκρίνισε, παράλληλα, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ένταση των εχθροπραξιών από την Ρωσία.
Δηλαδή, η Ολλανδία και η Δανία δίνουν το πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα πολεμικά τους αεροσκάφη για να χτυπήσει μέσα στη Ρωσία, αλλά καλούν τους Ρώσους να δείξουν αυτοσυγκράτηση.
Ή είναι παντελώς ηλίθιοι, ή είναι ψυχασθενείς, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Για να το κάνω ακόμα πιο λιανά, οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις προμηθεύουν την Ουκρανία με αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων στρατιωτικό εξοπλισμό, όπλα, οχήματα, τανκ, πυρομαχικά, όλμους, ρουκέτες, υπερσύγχρονα πυραυλικά συστήματα και πολεμικά αεροσκάφη, είναι πρόθυμοι να μεταφέρουν το πεδίο της μάχης από την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, βαθιά εντός της ρωσικής επικράτειας, είναι πρόθυμοι να στείλουν δικό τους στρατό να πολεμήσουν, να σκοτώσουν και να πεθάνουν για να υπερισχύσουν έναντι της Ρωσίας, αλλά η Ρωσία δεν πρέπει να το παίρνει προσωπικά.
Είναι τόσο ψυχάκια, που μπορούν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο από δική τους απερισκεψία, και μετά να χαλαρώσουν πίνοντας μαρτίνι την ίδια ώρα που τα παιδιά των μεροκαματιάρηδων στέλνονται στην μηχανή του κιμά για να πετύχουν τους γεωπολιτικούς τους καπιταλιστικούς στόχους.
Αλλά, κοίτα, μην το παίρνεις προσωπικά.
Και μετά έχεις όλους αυτούς τους ηλίθιους που τρέχουν να υπηρετήσουν, έχοντας φάει την κατήχηση των χολιγουντιανών πολέμων εδώ και πάνω από μισό αιώνα, έχοντας την εντύπωση ότι θα πάνε στο μέτωπο να σώσουν τον στρατιώτη Ράιαν, σκοτώνοντας εκατοντάδες Ρώσους κομπάρσους, όπως ακριβώς έκανε και ο Ράμπο.
Δεν περνάει σε κανενός το μυαλό ότι υπάρχει μια πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να πάνε στο μέτωπο με τις ολοκαίνουργιες καλοσιδερωμένες στολές τους και το υπερσύγχρονο τουφέκι τους, μόνο και μόνο για να διαμελιστούν πριν καλά καλά πυροβολήσουν την πρώτη τους σφαίρα.
“You bow down to the flag, you got a bullet in the head”, τραγουδούσαν οι Rage Against The Machine πριν 25 χρόνια. Μάλλον αυτοί ακούγανε Μαντόνα.
Ο Στόλτενμπεργκ είπε κι άλλα μαργαριτάρια. Είπε ότι το ΝΑΤΟ σκέφτεται να αυξήσει τον αριθμό των πυρηνικών όπλων που έχει σε ετοιμότητα, ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που ο πόλεμος γίνει πυρηνικός. Αλλά, κοίτα, μην τυχόν και παρεξηγήσεις αυτή την εξόφθαλμα επιθετική κίνηση, γιατί το ΝΑΤΟ είναι μια “αμυντική συμμαχία”.
“Πώς είναι δυνατόν μια “αμυντική συμμαχία” να κάνει επιθετικές κινήσεις;”
Όχι εγώ, ο Κίρμπυ, αμερικανός συνταξιούχος ναύαρχος που δουλεύει ως επικοινωνιακός σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο.
Ο Στόλτενμπεργκ συνεχίζει να μας καίει το μυαλό, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ παρατάσσει “αμυντικά” πυρηνικές κεφαλές οι οποίες είναι ικανές να καταστρέψουν τον πλανήτη “αμυντικά”. Αλλά μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά, γιατί το να περικυκλώνεις τους επίσημους εχθρούς σου με πυρηνικές κεφαλές θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ένα αμυντικό μέτρο.
Την τελευταία φορά που ένας επίσημος εχθρός τοποθέτησε πυρηνικά όπλα κοντά στα αμερικανικά σύνορα, η Ουάσιγκτον αντέδρασε τόσο επιθετικά που ο κόσμος παραλίγο να τελειώσει.
Αλλά, σου λέει, άλλο οι ΗΠΑ, άλλο η Ρωσία και η Κίνα. Αυτοί είναι οι “κακοί”. Η Ρωσία και η Κίνα καλά θα κάνουν να κάτσουν στα αυγά τους και να επιτρέψουν στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να τοποθετήσουν όσα πυρηνικά θέλουν στα σύνορα τους, και να μην το πάρουν προσωπικά.
Εμείς θα σε βομβαρδίζουμε, αλλά σε παρακαλώ, μην μας βομβαρδίσεις, δεν είναι αυτό που νομίζεις.
Αυτό δεν είναι στρατηγική. Αυτό είναι μιας πρώτης κλάσης γεωπολιτικό gaslighting.
Μην το παίρνεις προσωπικά, it’s just business.
Επειδή δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πέσει η πρώτη πυρηνική βόμβα και να σε βρει στη δουλειά, πάω να ρίξω μια βουτιά. Τουλάχιστον, να με βρει στην παραλία.
Από τα μακρινά βουνά της ορεινής Χαλκιδικής, που οι μόνες κεφαλές που υπάρχουν είναι οι κεφαλές των δέντρων, με αγάπη,
Κώστας

(Φίλε Κώστα, δεν έχεις ακούσει που λένε “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”; Περί αυτού πρόκειται. Κώστα, θα εκπλαγείς από το πόσοι άνθρωποι θέλουν να εξαφανίσουν άλλους ανθρώπους, είτε γιατί τους θεωρούν εμπόδια στον δρόμο τους, είτε επειδή αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν τι καθάρματα είναι. Ε, το ίδιο συμβαίνει και με τα κράτη. “Η κόλαση είναι οι άλλοι”, όπως έγραψε ο Σαρτρ. Κώστα, ούτε Μαντόνα άκουγαν γιατί η Μαντόνα, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, τα έχει τραγουδήσει όλα. “It’s a material world and I am a material girl”. Σαράντα χρόνια πριν. Κώστα, έχω σκεφτεί -και το έχω γράψει πολλές φορές- πως σήμερα δεν υπάρχει διαμάχη ανάμεσα σε πολιτικές, κόμματα και ιδεολογίες αλλά πόλεμος ανάμεσα στη Λογική και στην Παράνοια. Και η Παράνοια νικάει με διαφορά. Δεν μπορείς να συζητήσεις λογικά με παρανοϊκούς. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

0itsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ